Cine a zis că femeile nu se pricep la fotbal?

Ba se pricep chiar şi la coordonarea unei echipe. Asta s-a văzut azi la Cupa Liceelor la Fotbal 2012, unde echipele liceelor Emanuel şi Energetic au avut ca antrenor, două profesoare de sport. Este adevărat că ambele au experienţă în competiţiile sportive, dar faptul că în general fotbalul e dominat de bărbaţi, acest aspect a creat ineditul acestei competiţii.

Deşi echipa liceului Energetic pornea ca favorită din prisma celor două victorii şi a celor 6 jucători legitimaţi la echipele U şi CFR din localitate, cei de la Emanuel au deschis rapid scorul în chiar prima fază a întâlnirii şi în ultima. Astfel au plecat la vestiare cu un 2-0 care le oferea speranţe. Nu s-au mulţumit doar cu atât, astfel că în repriza a doua  au mai marcat două goluri, meciul terminându-se cu scorul de 4-0.

Am participat la o competiţie foarte bine organizată, iar un mare plus al acestei întreceri a fost arbitrajul. E îmbucurător faptul că am fost arbitraţi de doi arbitrii licenţiaţi FRF”, a declarat profesoara celor de la “Energetic”, Cionca Teodora.

Cred că am jucat în cea mai puternică grupă a Cupei Liceelor. Am avut încredere în băieţi şi sunt foarte fericită că am obţinut această calificare. Băieţii mei au demonstrat că dacă joacă cu sufletul pot învinge orice adversar”, a conchis Corina Mureşan.

În celălalt meci al grupei “Alexandru Borza” a învins pe “Tehnofrig” cu scorul de 5-2. În urma acestor rezultate Emanuel, de pe primul loc al grupei, şi Alexandru Borza, de pe locul secund, au obţinut calificarea în optimile de finală.

Alte rezultate înregistrate astăzi în Cupa Liceelor:

LPS – Gheorghe Lazăr 8-1
Seminarul Teologic – Avram Iancu 10-7
Transporturi – Gheorghe Bariţiu 3-2
Lucian Blaga – Onisifor Ghibu 7-3
Anghel Saligny – Apaczai 4-3
Janos Szigmond – Inocenţiu Micu 0-7

LPS, Gheorghe Lazăr, Lucian Blaga şi Gheorghe Bariţiu au obţinut calificarea în sferturile de finală.

Joi, 24 mai, se vor disputa ultimele partide din cadrul grupelor după următorul program:
Ora 9.00: Augustin Maior – Samuel Brassai, Victor Babeş – Nicolae Bălcescu
Ora 10.00: Edmond Nicolau – Radu Stanca, Iulian Pop – Mihai Eminescu
Ora 11.00: Eugen Pora – Samus, Ana Aslan – Georghe Coşbuc
Ora 12.00: Anghel Saligny – Inocenţiu Micu, Janos Szigmond – Apaczai
Ora 13.00: Protecţia Mediului – Gheorghe Şincai

IMPORTANT! Clasamentele de după meciurile de azi au fost realizate de către Mihai Mureşan şi le puteţi vedea aici. În cazul în care două echipe sunt la egalitate de puncte se ţine cont de meciul direct, iar dacă trei echipe sunt la egalitate se ţine cont de golaverajul din meciurile pe care cele trei echipe le-au jucat între ele.