N-am primit factura de la Electrica Furnizare. Ce fac?

Câţi dintre voi aţi fost în situaţia descrisă în titlu? Sunt convins că sunteţi câţiva. Cauzele nu le detaliez. Totuşi ce e de făcut? Cum poţi afla dacă şi cât ai de plată?

Dacă începi să înjuri ba Electrica Furnizare, ba Poşta Română că nu ai primit factura de energie electrică, nu rezolvi nimic. E adevărat că te descarci. Şi ajută. Şi pe termen lung poate fi benefic. Întârzii apariţia unor riduri pe frunte. Dar pe termen scurt dacă nu faci nimic, s-ar putea să te aştepte, fără o planificare prealabilă, o noapte romantică la lumina lumânărilor.

În schimb ai la dispoziţie câteva variante.

  1. Suni la 0264-929 serviciul Call-Center şi să te interesezi.
  2. Te deplasezi la casieriile Electrica Furnizare, stai la cozi (dacă ai ghinion) şi întrebi.

Nimic nou până aici. Dar poate nu ai timp şi poate la casierie afli că nu ai nimic de plată şi primul gând e că ţi-ai pierdut ceva timp degeaba. Mai ales dacă nu mai ai trafic de internet sau baterie la smartphone.

În acest caz, mai ai o variantă.

Pentru această ultimă variantă trebuie să ai la îndemână o factură de energie electrică pentru că ai nevoie de codul de client şi de NLC. Acestea sunt trecute imediat sub Adresa loc de consum.

După ce ţi-ai creat contul de client, poţi verifica online care este situaţia facturilor de energie electrică emise de furnizorul tău. Din păcate nu le poţi achita online. Dar pe viitor se pare că se va putea. Până atunci, cel puţin ai şansa să te asiguri că nu vei fi deconectat pentru neplată. Pentru că pe lângă neplăcerea cauzată de lipsa energiei electrice, care poate dura până la două zile, te mai costă cel puţin 184,14 lei taxele de deconectare şi reconectare în funcţie de tipul de branşament. Cam 450 kWh. Consumul mediu pentru un apartament pe 3 luni.

Până la urmă oricâte drepturi crezi că ai şi oricâte obligaţii crezi că are furnizorul tău, cel mai bine este să îţi aminteşti că îndemnul religios “Păzeşte-te, că şi Domnul te păzeşte!” îl aplici în viaţa de zi cu zi. De ce nu şi în cazul asta?

*Această postare nu este un punct de vedere oficial al nici unui furnizor de energie electrică şi va fi tratat ca o informare obişnuită venită din partea unui prieten!

Ai găsit informații utile?