De ce ar trebui să ştiu eu asta?

Politicul e în tot? Nu. Religia e în toate. Altfel nu pot să îmi explic de ce majoritatea celor care se trezesc în faţa unui microfon, care se găseşte la rândul său  în faţa unei camere de filmat (dar nu e neaparat o regulă), trebuie negreşit să ne informeze cât de credincioşi sunt. În doi timpi şi trei mişcări de buze, aflăm cât de des merg la biserică, pe care dintre cele optsutepatruzecisicincidemilioanedouasutetreizecisipatrudemiitreisutedouazecisisaptevirgulătrei biserici din România le frecventează duminică de duminică, la sărbătorile importante sau când se dau sarmale gratis, cât şi cum se roagă și câte rugăciuni știu, câți bani au dat la biserici sau căror duhovnici cer sfaturi.

Până și la emisiunile cu temă culinară e musai să amintească acest aspect al vieții lor. Recent am auzit o persoană declarând că nu se ridică de la masă fără să se închine. Totuși, de ce consideră că altcuiva îi pasă de acest aspect?

Dacă tot e la modă să dezvăluim aspecte personale din viața noastră, mă simt și eu obligat să mărturisesc ceva. Până acum nu m-am gândit, dar poate interesează pe cineva:  nici eu nu mă ridic de pe budă fără să mă sterg la fund.