Ce ţi-e şi cu reţeaua socială twitter

Din moment ce locuiesc în Cluj, sunt preocupat să îi am în listă pe cei de aici. Ei furnizează informaţii, care de cele mai multe ori mă interesează în mod direct. Apoi caut să am în listă persoane care din 5 twitturi cu siguranţă mă fac să râd la cel puţin 3 dintre ele. Dacă tot îmi pertrec o parte din timp în acest mod, măcar să mă şi distrez. Şi nu în ultimul rând, persoane pe care le-am cunoscut personal, pentru că este o modalitate de a ţine legătura cu ele.

Nu ştiu de ce m-am trezit eu să mă leg de acest subiect, dar am observat în ultimul timp un fenomen destul de ciudat cel puţin pentru mine. Toată lumea sau mai bine zis o mare parte a celor care ciripesc pe twitter verifică din când în când who unfollowed me.

Bun, am înţeles că este bine să ai mulţi followers, pentru că asta se traduce cam aşa am ceva de zis şi lumea este interesată de asta, dar de ce să scrii pe acelaşi twitter “mi-a dat follow, i-am dat şi eu, după care mi-a dat unfollow. să facem la fel!” sau “bun. sa dăm unfollow celor care nu mi-au dat follow la rândul lor”? Nu ştiu de ce acest mod de comportament pe twitter, mă duce cu gândul la vechea problemă a blogurilor “laşi comentarii la mine, las şi eu la tine” sau “îmi vizitezi blogul, îl vizitez şi eu pe al tău”. Decât să procedezi aşa, mai bine eşti atent cui dai follow.

Voi consideraţi că e un motiv suficient să dai unfollow pentru că nu ţi-a dat follow nici la o lună după ce i-aţi dat voi? Sau vă interesează mai mult ceea ce furnizează acea persoană pe twitter?