UE, aspiratoarele și românii

De parcă ne era dor de perioada când ni se spunea de la centru ce avem voie să facem sau să deținem și în ce cantitate, UE vrea să limiteze puterea aspiratoarelor. Speriați de gândul că vor consuma curentul degeaba și vor trăi în mizerie, mai mulți locuitori ai orașului Cluj Napoca au reînviat moda bătutului de covoare.

Batator_covoare„Decât să dau cu aspiratorul ca prostul două ore, iar singurul rezultat să fie o factură mai mare la curent, mai bine ies la bătător, îmi iau o bere, și-l curăț așa cum m-a învățat tata.”, a spus Ionică Mănășturean, un mănășturean din tată-n fiu. „E gratis și fac mișcare!”

„Păi nu mai bine ies la aer curat, aici lângă pădure, vorbesc cu vecinii, bat covorul și îmi descarc din frustrări. Așa, vă spun sincer, mai scapă și nevastă-mea de bătaie și eu de amenzi.” a recunoscut clujeanul Teotim Pericol.

Cu toții, însă, au declarat că se așteaptă ca UE să impună restricții și la cantitatea de praf eliberat în aer la fiecare ciclu de curățare, dar sunt convinși că vor găsi o nouă metodă.