Şoc pe strada Memorandumului

Ora 15:30. Ies vesel pe poarta instituţiei. Semaforul era încă verde, traversez cu gândul că soarta a fost de partea mea scutindu-mă de alte minute petrecute pe aceeaşi parte cu clădirea din care tocmai ieşisem, proximitate care m-ar fi făcut să mă gândesc că încă sunt la birou, într-o zi în care clar nu aveam chef de ore suplimentare.
Pe la jumătatea trecerii de pietoni, am observat deschizându-se portiera stânga faţă a unei maşini oprite pe banda 1, iar din ea coborî, foarte relaxat, un tânăr. Nu era nici chel cu ceafa lată, nici cu gulerul ridicat, nici cu geacă de piele, pantalon de trening şi pantofi ascuţiţi şi lăcuiţi, ci un tănăr care dacă nu ar fi ieşit din maşina cu pricina pe ușa șoferului, cu siguranţă trecea neobservat.
Şoferul din maşina următoare făcu ochii mari, şi probabil gândindu-se că gestul tânărului de a părăsi mașina va provoca un blocaj pe strada Memorandumului, lăsă geamul jos, scoase capul pe fereastră şi ţipă la el:
-Bă, doar n-ai de gând s-o laşi acolo şi să meri aşe, de parcă ţi-o luat tată-to parcare pe Memo?!
Tânărul îşi dădu seama cu greu că şoferul i se adresă lui, ridică din sprânceană şi îşi văzu de drum.
Şoferul, enervat de tupeul tânărului, începu să claxoneze. În microsecunda următoare semaforul se făcu verde, iar maşina din care coborî tânărul se puse în mişcare.
Şoferul făcu ochii mari, şi, şocat fiind de ceea ce ochii lui tocmai văzură, reuşi să omoare motorul maşinii  iritând şoferii aflaţi în coloană în spatele lui, care îl încurajau cu claxoane.
La ora 15:30, pe strada Memorandumului trecu o mașină adusă din Anglia.