Patriarhul Daniel s-a bucurat la vestea dărâmării Fabricii de Bere de la Cluj

Nemulțumirea clujenilor determinată de decizia celor de la Ursus de a dărâma unul dintre simbolurile orașului Cluj-Napoca nu l-a lăsat indiferent pe Patriarhul Daniel, care a plecat de urgență la Cluj cu un avion privat, burdușit cu teancuri de 100 și 500 euro, să negocieze cumpărarea terenului. „Nu puteam sta indiferent la suferința clujenilor, așa că am decis să cumpărăm terenul. E păcat să se construiască în locul fabricii blocuri de locuințe sau, ferească sfântul, un spital.” a declarat Patriarhul la aterizarea pe aeroportul clujean.

preotiDupă două ore de negocieri și o masă copioasă cu bucate alese, învelite în foiță de aur comestibil, sfințită de 12 preoți virgini și stropită din belșug cu bere, Patriarhul a ieșit zâmbind. Inițial s-a bănuit că e de la bere, dar la vederea teancurilor cu euro pe care le avea în mână, toată lumea s-a lămurit că e de la bani. „Am cumpărat terenul. A fost greu, dar când îl ai pe Domnul alături, nimic nu e imposibil. Trebuie doar să ai credință. Pe locul vechii fabrici vom construi Catedrala Mântuirii Clujenilor. Fiind vorba de mântuirea lor, ne bazăm pe donațiile lor pentru finalizarea lucrării. Va fi un loc în care fiecare clujean se va putea ruga pentru bunăstare, noroc la loto 6/49, victoria echipei favorite, reușita la examen sau sănătate!”

Doamna Rafila, care a trecut întâmplător prin zonă, la auzul veștii, a pupat mâna și poala preafericitului exprimându-și bucuria. „Vai, doamne, cât mă bucur. Ăsta a fost un loc al pierzaniei, un loc în care s-a produs licoarea care a luat mințile multor bărbați și a provocat atâta suferință femeilor.” La auzul acestor vorbe, Patriarhului i s-au umezit ochii, simțind că a luat decizia potrivită.

Deși a refuzat să confirme, nici nu a infirmat zvonul potrivit căruia hramul noii catedrale va fi Izvorul Tămăduitor al Berii.

*Poze șutite de pe la timesnewroman și zf și încă ceva site (pe care l-am uitat) cu sprijinul google images 😀