Fiți responsabili! Protejați natura!

Împreună putem deveni responsabili protejând natura. Alege factura electronică!

Cam așa sună mesajele furnizorilor de utilități. Conform contractului, ei sunt obligați să-ți trimită factura, nu de alta, dar trebuie să știi cât și ce plătești. Ați văzut corporații cărora să le pese de natură, mai mult decât de situația lor financiară?

Haideți să facem un mic exercițiu. Un furnizor are 1.000.000 de clienți. La un cost de 1 leu pentru fiecare factură expediată (aici intră hârtia, tipărirea, împlicuirea și expedierea) are o cheltuială de 1.000.000 lei în fiecare lună. Dacă din acești clienți, 20% aleg factura electronică, acel furnizor își reduce cheltuielile sau își crește profitul cu 200.000 lei lunar.

De ce nu dau doi bani găuriți pe asemenea campanii? Pentru că nu le cred. Sunt simple metode de a-și scădea cheltuielile. Da, e adevărat că plantează copaci, că sponsorizează unele evenimente, dar asta o fac pentru imaginea lor, lucru pe care l-ar face oricum. Abia atunci când voi vedea într-o factură electronică un rând de genul „Mulțumim că ai ales factura electronică! -1 leu”, care să-mi reducă valoarea totală a facturii, abia atunci voi crede că acelei companii îi pasă de natură. Până atunci, eu înțeleg mesajul lor așa: „Împreună putem deveni responsabili protejând profitul nostru! Alegeți factura electronică!”