Ce se poate întâmpla când schimbi un bec?

-Salut! Zi-mi că ești acasă, zi-mi că n-ai băut nimic și vii să-mi montezi în baie un bec. Am eu câteva becuri cu led! Nu trebuie să cumperi!

Nu știam ce legătură avea înșiruirea asta de pretenții, dar am învățat că nu e bine să pui prea multe întrebări femeilor care vorbesc repede, apăsat și cu semnul exclamării la final. Așa că nu am întrebat nimic, doar am zis „Sunt, n-am, vin acum!”. Și m-am dus.

Când am ajuns la ea, a venit spre mine și m-a sărutat. Ca francezii. Am făcut ochii mari, am înghițit în sec, dar tot n-am întrebat „De ce?”, chiar dacă nu obișnuia să mă sărute când ajungeam la ea. E drept că pentru câteva secunde m-am gândit că o să am o experiență ca cele din filmele porno, când vine instalatorul sau electricianul să repare ceva și are parte de cel mai pervers sex din viața lui. De ce doar câteva secunde? Pentru că imediat a zis „Bun, n-ai băut nimic!” și n-am știut ce să mai cred. N-am mai întrebat nimic, pentru că nu obișnuiesc să pun întrebări femeilor care se comportă ciudat, fac pe detectivii și vorbesc apăsat cu semnul exclamării la final.

Mi-a pus un bec în mână, m-a condus spre baie și m-am pus pe treabă. În mai puțin de trei minute era montat și, bineînțeles, funcționa. Apoi, am întrebat-o:

-Totuși, ce s-a întâmplat cu tine de te-ai comportat fix pe de-andoaselea?

-Inițial am chemat un electrician și am avut parte de aventura vieții mele. L-am simțit că a băut ceva, dar am zis că știe el mai bine. Deși n-a oprit curentul, s-a apucat de treabă. S-a urcat pe un scaun, a meșterit ceva cu patentul, a făcut un scurt circuit, care scurtcircuit pesemne că l-a orbit, a dus mâna spre ochi cu tot cu patent, și-a tras una în frunte, s-a dezechilibrat și a căzut. În cădere, și-a agățat pantalonii în suportul de prosop și acolo i-au rămas. No, gândește-te că a trebuit să le explic celor de la SMURD de ce am în baie un bărbat fără pantaloni pe el, care nu mai putea vorbi, nu se putea ridica și tremura tot. Plus că au văzut și vecinii. Nu voiam să risc să se mai întâmple ceva asemănător.

Nu pun des întrebări, dar de data asta a meritat! 😀