Ce e mai important: energia electrică sau internetul?

E una din întrebările la care am deja răspunsul, însă nu am reușit să înțeleg comportamentul clienților când vine vorba de plata acestor servicii. S-o luăm încet.

Nu cred că am primit factura RDS la timp de două ori. Unele facturi n-au mai ajuns la mine niciodată! Cu toate astea, spre sfârșitul lunii mă așezam la rând, la casieria lor, fără nici o înștiințare în prealabil, să plătesc factura. Spuneam numele și adresa și dădeam banul. Nu care cumva să rămân fără internet și să se termine lumea.

Cu siguranță ți s-a întâmplat să nu primești factura de energie electrică la timp. Poate n-ai primit-o niciodată la timp sau pe unele poate nu le-ai primit deloc. De ce nu procedezi ca în cazul facturilor neprimite de la RDS, să te așezi la rând la casierie, să spui numele, adresa și să dai banul, să nu rămâi fără curent?

Păi e destul de simplu: preavizul sau înștiințarea pentru neplată.

În momentul în care există specificat că se trimite o asemenea înștiințare, automat se instalează relaxarea. Ăia nu mă taie, că trebuie să-mi trimită preaviz. Dacă nu-l primesc, nu-s înștiințat, deci nu mă deconectează. Greșit! Te deconectează cât ai zice #furtdecurent. Pentru că nicăieri nu e specificat că obligația de plată vine odată cu factura în poștă sau deconectarea cu preavizul în cutia poștală. Și la fel cum se întâmplă să nu primești factura, se poate întâmpla să  nu primești preavizul. No, dovedește că nu l-ai primit.

E posibil să greșesc eu, iar tu, la încheierea contractului de furnizare, indiferent de serviciu, ai stabilit un mod special de trimitere a corespondenței care conține facturi sau a preavize de orice fel, prin confirmare de primire, singura modalitate prin care se poate urmări traseul corespondenței, și atunci ești acoperit. Poate ai reușit să introduci o clauză specială prin care ai convenit împreună cu furnizorul ca plata fiecărei facturi să fie condiționată de comunicarea facturii. În acest caz nu pot decât să te felicit. 🙂

Pentru orice utilitate se emit facturi lunar. Lunar ai de plată! Dacă nu plătești, riști lunar să fii deconectat sau tăiat de la www. Ești parte contractuală, e și de datoria ta să te interesezi!

Cel mai important! Curent fără internet se poate. Invers nu prea.

Și poate cel mai mare mister. De ce oamenii aleg să plătească cu întâietate ceva ce încă n-au consumat, internetul, și să amâne la plată ceva ce deja au consumat, energie electrică?

Hai, până la un răspuns, să aveți zile fără deconectări!