No, mai fă bine, Ghiţă!

Stând la raionul de apă, Ghiță simți o bătaie ușoară pe spate. Se întoarse și-i văzu pe Mircea și pe Laura.

-Salut! Singur? întrebă Laura, prietena lui Mircea, care e prietenă și cu Tina.

-Da, răspunse Ghiță.

Apoi, Laura, întorcându-se spre Mircea, îi spuse:

-No, vezi că se poate și așa? De mâine vii și tu singur la cumpărături! şi se îndepărtă încet.

Ghiță simți că atmosfera începu să devină tensionată, apoi văzu privirea ucigătoare cu care îl fixa Mircea.

-Bă, răspunsul e NU! Nu mai zi niciodată că ești singur la cumpărături. Strici piața! Niciodată nu ești singur, chiar dacă ești. Nu ești singur! Bagă la cap! E bine ce-ai făcut? Na, acum să văd cum pot s-o dreg, bombăni Mircea în timp ce încercă s-o ajungă din urmă pe Laura.

După alte două săptămâni, Ghiță ieși din nou la cumpărături, din nou singur. La raionul de apă, simți o bătaie ușoară pe umăr. Se întoarse și-i văzu pe Cristi și pe Oana.

-Salut! Singur? întrebă Oana, prietena lui Cristi, care e prietenă și cu Tina.

(În acel moment un Ghiță cu coada roșie, cu o furcă şi un trabuc în mâna stângă şi cu o sticlă de bere în mâna dreaptă îi apăru pe umărul stâng, și-i spuse:

-Amintește-ți că pe Mircea l-ai băgat la apă cu adevărul. De data asta trebuie să minți. Trebuie să ții partea bărbaților. Bărbații din întreaga lume îți vor fi recunoscători!

-Nu-l asculta! zise un Ghiță îmbrăcat în alb, care apăru pe umărul său drept cântând Metallica – Wiskey in the jar la harpă. Trebuie să spui adevărul, așa cum ai făcut-o de fiecare dată. Și, mai mult, gândește-te ca femeile din întreaga lume îți vor fi recunoscătoare. Și sunt mai multe femei decât bărbați!)

-Nu. E și ea pe aici pe la haine, cred. Sau la chiloți. Știi cum sunt femeile. Ies la cumpărături după mâncare și ajung acasă cu o mulțime de alte lucruri, de care nu au neaparat nevoie, zise Ghiță, să nu-l bage la apă pe Cristi. Cristi, care-l văzuse de ceva vreme prin supermarket singur, răsuflă ușurat și-i trase cu ochiul în semn de „Bă, mersi! M-ai salvat!”

Ghiță își continuă cumpărăturile sigur că a făcut bine, când îi sună telefonul.

-Auzi, cu ce fufă ești la cumpărături de chiloți?