Penalty-uri, cartonaşe roşii şi cele 8 echipe calificate în sferturi la Cupa Liceelor

După 5 zile de foc, cu goluri multe şi răsturnări de situaţie, Cupa Liceelor ia o scurtă pauză până luni. E un prilej foarte bun să revedeţi tot ce s-a întâmplat în cele 4 zile de până acum. Dar să nu uităm că şi azi s-au întâmplat multe lucruri care trebuie menţionate.

Meciurile zilei, de departe cele mai echilibrate, au fost cele dintre echipele liceelor Emanuel şi Samus, programat la ora 09:00 şi cel dintre echipele liceelor Lucian Blaga şi Nicolae Bălcescu, care a încheiat ziua competiţională.

După timpul regulamentar scorul de pe tabelă indica 0-0 astfel prima sfert-finalistă s-a decis la punctul cu var. Liceeni de la Samus au fost mai concentraţi şi au reuşit să se califice după 4-3.

Nici meciul din finalul zilei nu a fost mai puţin dramatic, întrucât şi acest meci s-a încheiat la egalitate 3-3, după ce cei de la liceul Nicolae Bălcescu au ratat în finalul timpului regulamentar o lovitură de la 7m. Astfel, o altă echipă calificată în sferturile de finală a fost decisă tot în urma loviturilor de departajare. Probabil ratarea penalty-ului din ultimul minut şi-a pus amprenta pe jucători, care au reuşit să transforme doar o lovitură de la punctul cu var. Cu 3 goluri marcate, elevii de la liceul Lucian Blaga au reuşit să-şi treacă numele printre cele 8 echipe calificate în sferturile de finală.

Un meci mai tensionat a fost cel dintre echipele liceelor Alexandru Borza şi Eugen Pora, care s-a terminat cu doi jucători mai puţin pe teren, câte unul de la fiecare echipă. Până la urmă câştig de cauză au avut cei de la Alexandru Borza, care s-au impus cu scorul de 2-1.

În celelalte partide din cadrul “optimilor” s-au înregistrat următoarele rezultate:

Anghel Saligny – Mihai Eminescu 7-1
Apaczai – Edmod Nicolau 0-11
LPS – Protecţia Mediului 9-1
Gheorghe Lazăr – Informatică 1-3
Gheorghe Bariţiu – Alexandru Maior 0-5

Luni, 28 mai, se vor disputa sferturile de finală după următorul program:
Ora 9:00 – SAMUS – Augustin Maior
Ora 10:00 – Alexandru Borza – Lucian Blaga
Ora 11:00 – Anghel Saligny – Informatică
Ora 12:00 – Edmond Nicolau – LPS

PS. Mai multe poze de la meciurile din cadrul Cupei Liceelor puteţi găsi pe contul de facebook al lui Rus Daniel.

IMPORTANT! Programul sferturilor de finală a fost realizat de către Mihai Mureşan şi îl puteţi vedea aici.