Ce faci când îţi intră Zebra în birou?

– Bună dragul meu. Mă poţi ajuta cu ceva? se auzi vocea Tinei.

– Te sun eu în jumătate de oră că îs foarte prins acuma. Am avut o zi de toată pomina. Îs rupt de foame şi nu ştiu ce sa fac mai intai, ca sa nu-ti mai spun ca parca azi nimeni nu pricepe nimic. Te sun eu cât de repede pot, îi spuse Ghiță.

Şi închise. Nici nu realizase că nu a salutat. Îi închise telefonul în nas şi se întoarse la ale lui.

Avea în faţă câţiva clienţi nemulţumiţi că fuseseră deconectaţi pentru neplată. Ei o ţineau pe a lor că nu e vina lor, că nu observaseră că aveau sold anterior, Giţă o ţinea pe a lui că necunoaşterea unei legi sau a unui articol dintr-un contract semnat de ei nu-i scuteşte de obligaţiile contractuale şi implicit de urmările neplăcute cauzate de nerespectarea lor, iar stomacul lui, revoltat şi el, parcă le ţinea partea.

După lupte seculare însă a reuşit să îi convingă. Clienţii părăsiră biroul, nu foarte fericiţi ce-i drept, însă macar se lăsă liniştea. Era atât de linişte încât Ghiţă îşi auzi stomacul. Era supărat tare.

Un ciocănit în uşa omorî liniştea lăsată peste birou.

Nu se poate!!! Iar? Mai sunteţi mulţi?! Nu mai suport!!!

– Da! zise Ghiţă cu jumătate de gură.

Se deschise uşa şi întră un bărbat cu o geantă termoizolantă.

– Bună ziua! zise el. Domnul Ghiţă?

– Chiar el, îi răspunse.

– Am o comandă pentru dumneavoastră. Pot să o las aici pe birou?

– Puteţi s-o lăsaţi unde doriţi, Oriunde e bine numai să ieşi cât mai repede din birou. Despre ce comandă e vorba? întrebă Ghiţă.

– O doamnă a făcut o comandă pentru dumneavoastră. Meniul zilei: ciorbă de burtă cu ardei iute, varză secuiască cu smântână şi două clătite cu gem. Să aveţi poftă bună! zise el şi ieşi din birou.

Stătu Ghiţă preţ de două secunde să analizeze ce tocmai se întâmplase şi ieşi după el.

– Domnu, nu vă supăraţi, de la ce firmă sunteţi?

– De la Zebra Catering.

Făcu 2-3 paşi, se opri şi se întoarse.

– Am uitat să vă spun ceva. M-a rugat doamna să vă spun că în drum spre Zalău a rezolvat şi contractul pentru lucrarea de instalaţie electrică. A zis că ştiţi dumneavoastră despre ce e vorba.

Şi a plecat.

Atunci Ghiţă îşi dădu seama că Tinei i se făcu milă de el şi îi comandase de mâncare, mâncare ca la mama acasă!