Mai bun decât ce?

A trecut cam două luni de când Orange a trimis un mesaj prin care se lăuda cu acțiunile de îmbunătățire a infrastructurii, pentru ca noi, muritorii de rând, dependenții de minute incluse, mesaje gratuite și trafic de internet, să ne putem bucura în voie oricând și la orice oră de serviciile lor.

Eram în drum spre Galați în acel moment.

– Vezi, noi plecăm din Transilvania tocmai acum când Orange mi-a ascultat rugăciunile și îmbunătățește semnalul. De acum nu o să mai am probleme când merg spre casă în zona Cetățuii. O să pot sta pe mess, pe twitter, să citesc sau să trimit email-uri, să dau like pozelor tale și toate astea fără să stau cu teamă că iar pică semnalul. Și eu nu sunt acolo să verific. Hai să ne întoarcem, i-am zis prietenei lui danielrus.ro

– Taci și fii atent la drum!

A fost mai mult decât suficient pentru mine să-mi văd de covrig și de mestecătorul în motorină. Că până la Galați e drum lung.

Și uite așa am amânat testul rețelei îmbunătățite.

Într-o zi, în drum spre casă, îmi touchscreen-uiam telefonul cu sistem de operare Android, care până de curând nici Instagram nu avea, când ce să vezi? Ia semnalul de unde nu-i. În vârful dealului, în parcarea hotelului, în lipsa semnalului… mi-am amintit de mesajul trimis de Orange și le-am zis câteva în gând (erau niște mame cu copii mici la plimbare și nu era frumos să dau exemplu negativ).

Și deși se pare că își pun amprenta portocalie a telefoniei peste alte zone în care cetățeanul nu se putea bucura de avantajele tehnologiei mobile

sau că oferă acoperire pentru 99,52% dintre clujeni,

cu toate astea, pe Dealul Cetățuie nu este semnal Orange

Așa că degeaba vă lăudați băi orăngeilor, că nu-i a bună. Nu vă cere nimeni să asigurați semnalul într-o crâșmă dintr-un beci, dar frate, e o zonă în aer liber, într-o zonă semi-centrală a orașului! Și dacă nici în Cluj Napoca nu sunteți în stare să oferiți o acoperire 100%, ce-ar mai fi de zis? Poate doar că nu știți ce înseamnă ”mai bun”.

*mulțumesc Alex Ursa pentru mesajul timis de Orange, mesaj pe care eu l-am șters