Absenteism doar cu aviz de la psiholog

Votul este obligatoriu pentru toţi cetăţenii români cu drept de vot” – propunere legislativă adoptată tacit de Senat.

Între un interviu dat televiziunilor pentru a prezenta cazul ieșenilor care ajung la Spitalul de Urgență ”Sfântul Ioan” în comă alcoolică și schimbarea partidului politic în funcție de bătaia vântului, Tudor Ciuhodaru dă dovadă că este unul dintre cei mai harnici deputați. Nici o săptămână fără un proiect de lege. Cel mai nou este introducerea votului obligatoriu.

Bineînțeles m-am gândit și la o soluție pentru cei care nu vor dori să-și exercite dreptul de vot. Împreună cu un prieten psiholog, care are o rețea de cabinete în toată țara, am concluzionat că ar fi util un consult psihologic prin care să i se explice cetățeanului de ce este bine să participe la vot. Dacă în urma ședinței psihologul nu reușește să-i schimbe părerea, îi va lua datele personale, îi va elibera o adeverință, iar cetățeanul poate lipsi de la vot, fără grija că va fi sancționat. În schimb va fi sancționat dacă declară că nu participă, dar se razgândește.” a declarat medicul-deputat-invitat permanent al știrilor din Iași Tudor Ciuhodaru.

Contactat telefonic, cetățeanul turmentat nu vede cu ochi buni această inițiativă: ”Păi dacă e obligatoriu, hîc tot ce mai trebuie hîc să facă cerșetorii de voturi hîc e să-și întocmească o bază de date hîc cu cei care au refuzat hîc până acum să voteze. Ascultați-mă pe mine! Așa se hîc fraudează alegerile. Iar psihologii ăia hîc ce credeți că vor face cu lista celor care hîc au mers la consiliere?” Apoi a încheiat în stilu-i caracteristic ”Da eu cu cine votez?

*textul de mai sus trebuie tratat ca o glumă