Restaurant cu specific unguresc – Miko Etterem

Restaurantul Miko Etterem a fost descoperit de Răzvan acum ceva timp pe strada Clinicilor din Cluj şi se pare că a fost mulţumit.

Patronul, un om curajos zic eu, vrea să încerce ceva nou. De ce zic curajos? Pentru că a introdus un concept cu care românii nu prea sunt familiarizaţi: “all you can eat“. Plăteşti o dată şi mănânci până ţi se face rău sau, cum îmi place mie să spun, până pici sub iesle.

Mâncarea a fost excelentă. Și nu exagerez. Am gustat puțin din câteva feluri, deși planul era să mănânc din cât mai multe, unde multe tinde spre toate. Doar că imediat ce se termina un fel, imediat era înlocuit cu un altul. Și oricât m-am chinuit și oricât m-am abținut să mănânc toată ziua, nu am reușit să gust din fiecare. Cred că e ca la nunți. Cu cât e mai multă mâncare, cu atât pot mânca mai puțin.

 

E clar, eu nu fac parte din publicul țintă pentru all you can eat din fiecare joi între orele 18-21, dar cu siguranță reducerea de 20% de luni și marți mă va face să le mai trec pragul.

Dacă ai rămas în pană de idei și te întrebi prea des oare ce să mai gătesc?! sau oare cum se face […]? , miercuri ai șansa să gătești împreună cu un bucătar. Numai să ai carnețelul și întrebările pregătite.

Pagina lor de facebook și site-ul îți stau la dispoziție pentru mai multe detalii, dar doar gustând îți poți face cu adevărat o părere.

Eram oarecum familiarizat cu bucătăria ungurească de pe vremea când lucram în Gheorgheni (nu cartierul clujean, ci localitatea din județul Harghita), iar joi seara mi-am reamintit că unguroaicele sunt bune la două lucruri, iar unul din ele e gătitul 😀

PS: ştiu că în ungureşte etterem (eiterem) înseamnă restaurant 😉

poze: ciulea.ro film: palatkas.ro