Adio “Iarna ne-a luat prin surprindere”

Sătule să fie luate peste picior în fiecare an de către utilizatorii de twitter şi facebook, de televiziuni sau ziare, autorităţile au decis că singura soluţie e să să nu mai fie luate prin surprindere de zăpada care cade în timpul iernii, în special în lunile noiembrie, decembrie, ianuarie şi februarie. În acest scop au venit cu un nou proiect de lege numit Colecţia de Iarnă pentru autovehicule care va intra în vigoare cu data de 1 noiembrie 2012.

Astfel, exact la un an de zile de la intrarea în vigoare a legii care impune tuturor conducătorilor auto să-şi echipeze autovehiculul cu anvelope de iarnă, fiecare participant la traficul rutier va fi obligat să-şi doteze autovehiculul cu lamă de zăpadă în partea din faţă şi cu un mecanism de împrăştiere de material antiderapant în spate.

În acest fel autorităţile mizează pe faptul că imediat ce condiţiile meteorologice vor favoriza căderi de precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare, fiecare participant la trafic va coborî lama şi va împrăştia material antiderapant. În acest fel se va împiedica depunerea unui strat consistent de zăpadă sau formarea de polei, uşurând în acest fel intervenţia echipajelor de deszăpezire.

Contactat telefonic, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a declarat: “În acest moment se poartă discuţii avansate cu reprezentanţii firmelor de deszăpezire în vederea realizării unor tutoriale despre cum se folosesc aceste echipamente. Acestea vor fi realizate în format HD şi se vor pune în vânzare în toate benzinăriile, astfel încât fiecare conducător auto să le poată achiziţiona”. Întrebat de ce nu se vor pune la dispoziţia conducătorilor auto în mod gratuit pe youtube, acesta s-a scuzat că intră într-un tunel şi conexiunea s-a întrerupt.

Până la această oră s-a încercat contactarea mai multor angajaţi ai MT pentru a afla care vor fi sancţiunile pe care un coducător auto le va primi în cazul nerespectării legii, însă fără nici un rezultat.