Ghiță și urarea de Crăciun

-Ai pe masă lista cu deconectările pe care trebuie să le faci azi. Când le termini ești liber.

-Dar șefu, e Ajunul. Lumea are nevoie de curent pentru tot felul de activități. Doar știți și dumneavoastră. Și dacă îi deconectez azi, vor sta tot Crăciunul fără curent. Cine să-i mai reconecteze?

-Nu eu am hotărât în locul lor să nu își plătească facturile. Bine că în supermarketuri nu au uitat să lase bani. Au dat iama și au cumpărat cu găleata. Cu găleata frate! Ești nebun?! Dar curentul nu și-l plătesc. Ți-am zis. Când termini cu deconectările ești liber să pleci acasă.

Așa a decurs întâlnirea dintre Ghiță și șeful său în Ajunul Crăciunului.

Neavând încotro, luă lista condamnaților și ieși pe teren. Până la urmă, cu cât termina el mai repede deconectările, cu atât era și concediul lui de sărbători mai aproape. Termină relativ rapid cele 20 de deconectări și merse acasă. Tina îl așteptă cu cozonac, friptură, sarmale, piftie și o ciorbă de fasole cu ciolan afumat, comandă specială făcută de Ghiță. Îl întâmpină cu brațele deschise și cu zâmbetul pe buze. În schimb Ghiță era trist.

-Ce-i cu tine bărbate? Ești trist că ai scăpat de la muncă mai devreme? chicoti Tina în drum spre sufragerie. Hai mai bine să bem un pahar de vin, că tot vin sărbătorile.

-Îți dai seama că m-a trimis șefu azi la deconectări? Azi. În Ajunul Crăciunului. 20 de familii vor sta la fără curent de sărbători. Eu înțeleg că povestea nașterii e asemănătoare, la lumina stelelor, dar totuși. Putea fi și el mai îngăduitor. Eh, asta e. Și ca să nu îmi stric sărbătorile la gândul că vor sta fără curent, le-am lăsat pe înștiințare o urare.

-Mi-e și frică să întreb ce ai scris, zise Tina.

-Dacă tot vin sărbătorile, m-am gândit că cea mai potrivită urare este ”Să aveți parte de sărbători luminate!”.