E clar! În Decembrie vrem să fim mai buni

De ce doar în Decembrie? Nu ştiu. Cert e că an de an, ultima lună ne face mai buni. Aşadar, în această lună puteţi aduce un zâmbet pe chipurile copiilor sau bunicilor dacă vă implicaţi în campaniile organizate în acest scop.

1. ShoeBox încearcă şi în acest al 5-lea an să aducă un zâmbet pe chipurile unor copii cu ajutorul cutiilor de pantofi. Dar nu orice cutii, ci unele învelite cu hârtie de cadouri, în care puteţi pune pe lângă o felicitare, dulciuri, articole şcolare, haine sau orice consideraţi că ar face sărbătorile unui copil mult mai frumoase.

2. Nepoţii de Crăciun şi-au ales şi în acest an bunicii pe care vor să îi facă mai fericiţi. S-au scris felicitările care vor însoţi cadourile, iar în 10 decembrie de la ora 19 puteţi sprijini campania prin prezenţa la Casa de Cultură a Studenţilor pentru o seară magică în compania lui Cristian Gog şi ai altor iluzionişti pentru că o parte a banilor obţinuţi din vânzarea biletelor vor fi folosiţi pentru cadourile bunicilor.

3. Fii bun şi de Crăciun vă aşteaptă în 10 decembrie în zona pietonală din jurul Cluj Arena cu jucării, jocuri sau cărţi pe care nu le mai folosiţi, dar care ar prinde tare bine unor copii cu care soarta nu a fost generoasă. Acest gest poate face fericit un elev din şcolile Luna sau Ploscos, dar în primul rând pe voi, cei care ajutaţi.

4. UCmb (Un Crăciun mai bun) este proiectul unui om cu suflet mare. Pornind de la ideea că în luna în care majoritatea persoanelor se gândesc la cadouri pentru cei dragi este greu să mai donezi o sumă pentru a ajuta o familie săracă, este mult mai uşor să se adune de-a lungul anului mărunţiş în nişte borcane, iar banii strânşi să fie folosiţi pentru alimentele sau îmbrăcămintea de care are nevoie familia respectivă. Anul trecut am fost cu el pe sfârşitul campaniei la o astfel de familie. Atunci am înţeles că uneori chiar şi un borcan de zacuscă sau compot, poate lumina faţa unei persoane.

Indiferent dacă veţi decide să vă implicaţi în una din campaniile de mai sus sau o veţi face pe cont propriu, contează să fiţi mai buni şi să vă gândiţi şi la cei care au mult mai puţin decât voi.