Moş Crăciun lucrează şi vara

Ieri am primit un mesaj de la Moş Crăciun. A primit o veste proastă. Renul Rudolph a decis să se solidarizeze cu cei de la CFR şi a făcut grevă. Aşa că Moşul a rămas fără mijloc de transport. Numai că era o urgenţă. Trebuia să ajungă în Bogata. A analizat situaţia, a învârtit-o pe toate părţile şi nicicum nu dădea bine. Nu am stat mult pe gânduri, l-am sunat şi i-am zis că în 5 minute sunt la el. Bucuria care i se citea în ochi pentru că s-a rezolvat problema transportului, a dispărut brusc după ce am pornit. Şi-a pus ochelarii de soare. Vocea îi tremura. La câte lucruri are de rezolvat este de înţeles. Ca să îl fac să uite de problemele pe care am bănuit că le mai are şi depre care nu avea chef să vorbească, am încercat să mai zic un banc, să mai fac o glumă. Ceva. Orice. Rezultat zero.

Am ajuns în Bogata. A rezolvat ce era de rezolvat pe acolo. Părea mulţumit. M-am gîndit că la întoarcere va fi mai relaxat, că vom glumi şi drumul va fi o adevărată plăcere. Doar că părea că încearcă să amâne cât mai mult plecarea de acolo. Într-un final mi-a zis cu o voce tremurândă “Plecăm spre casă?” şi am plecat.

Spre casă am luat-o pe autostradă. 130-140 km/h. Poate chiar mai mult, dar nu vreau să declar ceva care să se întoarcă împotriva mea sub formă de puncte şi amendă. Am ajuns relativ repede la casa Moşului, mi-a mulţumit pentru ajutor şi a plecat. De această dată fericirea i se citea pe faţă.

Până acasă m-am tot gândit oare de ce Moşul s-a comportat aşa. Eu îl ştiam un om glumeţ, care ştie bancuri foarte tari, care din 10-15 cuvinte te face să te tăvăleşti pe jos de râs, un om foarte tare. Când am ajuns în parcare, am observat că scaunul din dreapta era umed. Atunci mi-au revenit în minte unele detalii pe care nu le-am luat în seamă până atunci. Cu ochelarii de soare de fapt masca faptul că închidea ochii în fiecare curbă şi la fiecare depăşire la limită pe care o făceam, vocea îi tremura gândindu-se că poate nu ajunge întreg la destinaţie, iar fericirea din momentul în care mi-a mulţumit era de fapt fericire că a ajuns întreg acasă. Moşului i-a fost frică şi a făcut puţin pe el. 😀

Am încercat să fac o glumă. Nu mi-a prea ieşit, aşa că e mai bine să revenim la lucruri serioase. Pe Groparu îl ştiţi. El a făcut şi s-a implicat sufleteşte în campania de izolare şi consolidare a casei lui Zolty. Lucrările au început de curând, iar el se interesează ca lucrurile să meargă strună. Mai multe detalii şi alte veşti bune despre această campanie vă va da el la momentul potrivit. Pentru tot ce a făcut până acum pentru Zolty eu zic că poate fi numit Moş Crăciun.

Sebastian Bârgău visurat.ro a scos la licitaţie harta traseului pe care l-a făcut când a redescoperit România pe două roţi. Pe această hartă sunt ştampilele consiliilor judeţene. Preţ de pornire 250 euro. Toţi banii vor fi donaţi aceleiaşi cauze pe care a început-o şi susţinut-o Groparu. Eu zic că e un lucru frumos. Dacă vreţi sau ştiţi pe cineva dornic de o asemenea hartă, aici găsiţi detalii.

Dacă nu v-aţi prins că mai sus e o tentativă de glumă şi să nu rămâneţi cu impresia că sunt un şofer prost, aveţi aici în exclusivitate declaraţia Moşului