Decât o revistă #6 s-a lansat la TIFF 2011

Oricât ar încerca cineva nu va putea da un răspuns potrivit la întrebarea “De ce lucrurile bune şi frumoase se termină repede?”, astfel încât să evite banala, simpla, dar totodată încuietoarea întrebare “Da’ de ce?”. Nu ştiu ce răspuns l-ar mulţumi de exemplu pe Bogdan, care se întreba pe un ton foarte trist acum câteva ore “De ce se termină azi?”.

Da, azi se termină TIFF-ul şi ne reaminteşte de cel mai important lucru din viaţa noastră: familia. Ea stă la baza celui de-al 6-lea număr al DOR sau Decât o revistă. 30 de fotografi au fost convinşi să vorbească despre familiile lor prin fotografii, deoarece portretele de familie sunt cele mai expresive.

Sentimentul de a fotografia familia sau de a fotografia oameni oarecare diferă. Un portret de familie reprezintă o fotografie simplă, intimă şi sinceră. Cunoşti subiectul, ştii care e cel mai potrivit unghi de abordare şi este imaginea zilnică pe care o vezi derulându-se prin faţa ochilor. Fotografia de familie, uneori aparent banală, este plină de dragoste.

Până la urmă Decât o revistă e mai mult decât o revistă, e despre familie, e despre dragoste.

Cu asta îmi închei transmisia de la această ediţie aniversară TIFF în speranţa că nu v-am plictisit ci dimpotrivă, că am reuşit să transmit lucruri interesante.

La revedere TIFF! Să ne revedem la anul.