Educaţia şi sportul pot face casă bună

Peste tot vedem imaginea sportivilor în bliţurile aparatelor de fotografiat sau în luminile camerelor de filmat. Aceştia au devenit un simbol în societate şi un model de urmat. Dincolo de faimă şi o situaţie financiară bună, o educaţie potrivită poate plasa sportivul într-un plan care să-l înfăţiseze ca pe un model al reuşitei şi al succesului, iar astfel sportul să fie ambasadorul competiţiei adevărate, al fair-play-ului şi al atingerii idealurilor.

Competiţiile şcolare ar trebui să cultive tinerilor acest model de urmat în viaţă, dar din păcate în momentul de faţă sportul în şcoli tinde spre facultativ.

Pornind de la sintagma “minte sănătoasă în corp sănătos” Ancada şi-a propus să readucă sportul în viaţa tinerilor, reamintindu-le că educaţia prin sport înseamnă sănătate. Timp de 3 ani a sprijinit peste 5000 de tineri cărora le-a oferit reduceri substanţiale la achiziţionarea echipamentelor sportive şi asta e doar începutul.

În 2011 şi-a propus să asigure aceste echipamente fără nici un cost din partea copiilor, iar acest lucru se poate concretiza prin proiectul “Împreună pentru sportul românesc“. Beneficiarii acestui proiect vor fi sportivii tineri cu rezultate deosebite, profesorii de sport şi antrenorii care de cele mai multe ori sunt uitaţi şi neglijaţi.

Ancada, brandul sută la sută românesc,  îşi propune prin proiectele derulate ca fiecare copil să îşi permită pe viitor achiziţionarea unui echipament sportiv, sperând că astfel va încuraja eliminarea sedentarismului şi implicit va duce la o stare de normalitate şi sănătate.