Suntem cei mai buni la găsirea soluţiilor pentru drumuri

Avem nişte drumuri, repara-s-ar odată! Cu gropi, cu denivelări, fără marcaje, fără indicatoare de orientare, aşa pline de lipsuri cum sunt, sunt drumurile noastre. Altele nu avem, deci trebuie să ne obişnuim cu ele.

Cele pline de gropi îţi dau senzaţia că te afli într-o căruţă pe uliţele unui sat cu drumuri în cel mai fericit caz pietruite, o căruţă din aia cu roţi de lemn, de care numai pe la muzee sau prin cele mai ascunse cătune mai găseşti.

Cele cu denivelări îţi dau senzaţia că te afli în cea mai proastă croazieră, care în loc să îţi dea o stare de bine, îţi provoacă greaţă, dureri de cap şi stări de vomă.

Cele fără marcaje îţi pun sângele în mişcare, îţi cresc adrenalina şi te fac să descoperi cât de multe înjurături noi cunoşti, în momentele în care boul de pe cealaltă bandă apreciează că eşti mic şi incapi pe porţiunea rămasă liberă după ce el ocupă o banda şi cât vrea el din cealaltă.

Cele fără indicatoarele de orientare sunt o binecuvântare pentru benzinării, pentru că nu toţi au gps şi uneori ajungi să te învârţi în jurul cozii.

Dar cu toate astea, noi românii suntem cei mai buni la găsirea celor mai bune soluţii când ni se strică drumurile, indiferent de starea jalnică în care se găsesc.

 

Punem un buchet de indicatoare rutiere şi treaba e rezolvată şi ca tortul să fie complet, nu trebuie să lipsească cireaşa: un radar.