Un 14 februarie neaşteptat

Orice barbat ştie că are de memorat 6 date importante din calendar: ziua ei, 14 februarie, 1 şi 8 martie, ziua când s-au cunoscut şi aniversarea relaţiei, pentru a-i fi bine pe pământ. Dacă îşi bagă dracu coada şi uită, Someşul, Dunărea şi Oceanul Planetar nu au suficientă apă să îl spele de vină, plus că în următoarele luni canci mâncare, canci sosete curate, canci zamă caldă, deci canci. Şi gândindu-se la toate astea, prietenul meu s-a asigurat că nu va avea parte de canci. S-a gândit să o surprindă cu o cină pregătită de el. A făcut cumpărăturile cu o zi înainte şi le-a pus în cămară pe raftul de sus unde stă la loc de cinste numai slănina, de care ea nu se atinge, că ţine la siluetă şi aşa s-a asigurat că nu le va găsi şi surpriza nu va fi compromisă.

În ziua cu pricina Ghiţă, bugetar fiind, iese de la muncă la ora 3, deci are timp suficient să se ocupe de tot. Trece pe la o florărie, cumpără cel mai frumos buchet şi se grăbeşte spre casă. Odată ajuns, intră în dormitor, se schimbă rapid şi merge la bucătărie. Se pune pe treabă şi găteşte o mâncare pe care a găsit-o pe blogul lui Hădean. Între timp se mai ocupă şi de aranjatul mesei. La sfârşit se minunează şi el cât de bine arată realizarea şi se gândeşte că ar putea face mai des. Chiar îşi propune. După ce le aşează frumos pe masă realizează că nu mai are timp să spele vasele şi să se schimbe, aşa că doar închide uşa la bucătărie şi se schimbă, că doar nu o va aştepta în haine de casă când ea mereu e elegantă.

Când ajunge la bloc, Tina sună la înterfon, iar Ghiţă emoţionat o aşteaptă cu buchetul în faţa uşii.

-Mi-ai luat flori! exclamă ea ştampilându-l instant cu ruj pe gură, pe obraz. Şi ce bine miroase! Ai gătit tu pentru mine?! Te iubesc băi! şi iar îl stampilează.

-Hai să mâncăm, că sigur ţi-e fomiţă.

Intră în sufragerie, el galant o ajută să se aşeze la masă, deschide o sticlă de vin roşu şi savurează impreună acele momente.

După ce s-au săturat de mâncare, ea se ridică, merge spre el, îl sărută, îl prinde de mână şi îl trage spre dormitor. În gândul lui se derulau rapid imagini despre ce şi cum, în timp ce se loveau de toţi pereţii din apartament. Când ajung în faţa dormitorului ea deschide uşa, se uită spre pat şi se înfierbântă:

-Bine măi, dacă eu nu îţi zic să aranjezi puţin pe aici, tu nici că te gândeşti. Intenţionat am lasat factura aia pe noptieră de două săptămâni să văd dacă ţi se leagă de degete să o arunci, dar nimic. Trebuie omul să îţi spună tot? Uite vasul din care am mâncat aseară popcorn la film, tot eu să-l duc şi pe ăla?

Tina ia vasul să-l ducă la bucătărie şi când deschide uşa îşi pune mâinile pe cap. Ghiţă îşi dă seama că tot nu a făcut suficient.