De ce nu e bine să minţi femeia

La fostul meu loc de muncă de la Oradea, aveam nişte colegi de colegi. Eram o familie. O familie faină şi mereu pusă pe distracţie. Poate doar în ziua de salariu eram trişti, dar în rest veselia era omniprezentă. Tot timpul aveam la copt o bulşetărie, iar când era rumenă o scoteam din cuptor şi o serveam cu o porţie de râs. Dar să vă imaginaţi un râs din ăla sănătos. Altfel nu se putea. Unul dintre colegi, să-i zicem Chelu, râdea aşa sănătos că nu-şi putea ţine ochii deschişi. Într-o zi, când am scăpat mai devreme din delegaţie şi eram deja în drum spre Oradea, îşi sună mândra să-i dea raportul:

-Uite măi iubi, acuma am ieşit să ne luăm ceva de mâncare apoi mergem să vedem vreun cur de tânăra de pe aici din Reghin.

-Bine mă, tu nici de mine nu te-ai atins de 3 săptămâni! Du-te liniştit că poate o fericeşti pe vreuna.

-No, hai că închid că am văzut una bună, da bună rău!

-Bine, nu te mai reţin. Du-te şi pişc-o de cur. Io mă duc până la facultă că s-au afişat taberele. Poate avem noroc şi anu ăsta.

Discuţia asta au avut-o când noi eram pe la 15 km de Oradea.

-Mă băieţi, zice el, mă puteţi lăsa pe mine primul acasă, că vreau să îi fac o surpriză şi să o duc eu cu maşina la facultă, că oricum după vreau s-o scot la o pizza.

-Normal mă. Ce nu facem noi pentru Oana? am zis noi în cor.

Ajungem, îl lăsăm pe amorez şi plecăm. Intră în casă, face un duş, îşi ia maşina şi în timp ce se îndrepta spre Oana a sunat-o.

-Gata, am pişcat-o de bucă, dar ştii tu că io tot la tine mă întorc. Ştii doar că io pe tine te iubesc şi fără tine îs nime’n drum şi plin de praf!

-Bine mă, numa gura-i de tine.

-Unde eşti?

-Tocmai am urcat în 1 roşu.

-Ai plecat deja?

-Da mă. Tocmai ţi-am zis că am plecat.

-Doar nu eşti în la capătul drumului?

-Ăsta o venit primul şi mă grăbesc.

Chelu vede tramvaiul şi porneşte după el. Ajunge în paralel cu el şi îi zice:

-La următoarea staţie să te dai jos din el. E macabru tramvaiu ăla. Să te dai jos din el!

Nici nu termină bine de zis că o aude:

-Măăăăăă! Ţi-o furat cineva maşina! Ţi-o furat cineva maşina! O văd eu din tramvai. E paralel cu tramvaiul, dar nu văd cine o conduce! Ţi-o furat cineva maşina!!!

Ăsta la volan nu mai putea. Râdea de se ţinea de stomac.

-Băăăăă! O intrat în unu. Ţi-o lovit maşina.