Tu ce făceai la 5 ani?

Nu ştiu voi, dar eu am făcut toate prostiile de pe lume. Am mers cu plozii de la bloc în pădurea de la marginea oraşului fără să anunţăm pe nimeni, am dat foc la o pungă şi mă plimbam cu ea prin casă pe covor, mi-am băgat o bilă pe nas de a trebuit să mă ducă mama la urgenţă să mi-o scoată, la mare i-am dat unui alt copil cu o sticlă în cap şi ca răsplată ăla mi-a dat un pumn în stomac…Cu aşa ceva mă ocupam eu. Cu siguranţă sunt mult mai multe de povestit, dar deocamdată astea mi-au venit în minte.

Dora, o fetiţă de 5 ani face cu totul altceva. În loc să se bucure de aceşti ani pe care toţi îi vrem la un moment dat înapoi şi să facă toate năzbâtiile de pe lume, ea se recuperează în urma unei operaţii fiind diagnosticată cu meduloblastom. Din fericire a trecut cu bine peste operaţie, dar din păcate pentru ea urmează o lunga perioadă de recuperare, care o va ţine departe de viaţa de copil.

Poate ai şi tu copii sau nepoţi care se joacă şi fac toate prostiile de pe lume, pentru că aşa trebuie să fie şi poate văzându-i pe ei îţi aminteşti că Dora nu poate face la fel. Nu încă. Dar poţi să o ajuţi să treacă mai uşor peste aceste momente şi să se întoarcă la viaţa de copil cât mai repede. Nu e o ruşine să ceri ajutor la nevoie, nu e ruşine să dai 5 lei dacă nu poţi mai mult.

Ea e Dora

Iar astea sunt conturile în care se pot face donaţii

SERBAN ALEXANDRU DORIN, Banca Transilvania Cluj:

LEI : RO 56BTRL 0130 1201 9590 68XX

USD: RO 39BTRL 0130 2201 9590 68XX

EUR: RO 05 BTRL 0130 4201 9590 68XX

via Dan Ciulea