Doar o vorbă săţ-i mai spun

Cât de mult lipseşte unora această emisiune! De la preşedinte până la cel mai mic blogger, cu toţii ar avea nevoie de ea. Păcat că nu s-a gândit nimeni să o scoată de la naftalină şi să o relanseze. Asta poate înseama că sistemul te vrea prost sau ne vrea proşti, iar din păcate sistemul e vechi, chiar foarte vechi. Amintiţi-vă de Geneza, când omului i-a fost interzis să guste din pomul cunoaşterii. Deci nu e de ieri de azi, ci e de când e lumea.

Nu dă bine deloc să auzi pe cineva utilizând datorită în loc de din cauza sau care în loc de pe care. Din păcate se utilizează frecvent. Fiţi puţin atenţi la emisiunile televizate, mai ales la talk show-uri. E spre imposibil să nu îi scape cuiva.

La fel când găseşti articole scrise cu greşeli grave de ortografie sau de aspect, în presa scrisă sau pe bloguri. Sau in loc de s-au, sa în loc de s-a, să fi în loc de să fii ori lipsa spaţiului după . sau ,. E adevărat că uneori lumea se grăbeşte şi mai comite unele greşeli, dar de cele mai multe ori e vorba despre lipsa noţiunilor legate de regulile gramaticale şi e taxat.

Oare câte anunţuri de acest gen aţi întâlnit până acum? Eu am vrut să probez sub, dar nu m-au lăsat nici aşa.

Cineva, cândva a încercat să facă un bine multora…