Ce faci când ţi-e poftă de ceva?

Nu ştiu tu ce faci, dar eu îmi fac singur şi împart şi cu cei dragi. Zilele trecute mi s-a făcut poftă de penne cu  garnitură de legume. Cu siguranţă există un alt nume pentru această mâncare, dar eu aşa îi zic. Pe cât de uşor se fac, pe atât de bune sunt. Ardei, roşii, ceapă, dovlecel, masline şi condimente este cam tot ce ai nevoie. Dacă am uitat ceva, până în final cu siguranţă voi menţiona.

După ce se spală, ardeii, ceapa şi dovlecelul se taie in felii cât se poate de subţiri şi se pun la înăbuşit în puţin ulei sau unt. Dacă ai la îndemănă un capac, e indicat să-l foloseşti, pentru că aburul are şi el un rol important. Între timp, într-un vas se pune puţină apă la fiert, în care se opăresc roşiile. Aşa se decojesc mai uşor. Se dau prin răzătoare şi se obţine un suc. E foarte bun, aşa că încercaţi să nu-l beţi pe tot, că trebuie să o luaţi de la capăt. Am uitat, sucul nu se pune încă.

După ce legumele s-au înăbuşit, se adaugă sucul de roşii, sare şi piper după gust. De această dată am pus şi măsline şi nu am greşit deloc. Celelalte condimente folosite sunt verdeţuri de provence şi busuioc mărunţit.

Când garnitura e aproape gata, tot ce mai aveţi de făcut e să fierbeţi pennele, iar când sunt gata să le aşezaţi pe o farfurie plată, presăraţi parmezan peste ele şi normal garnitura, că doar nu aţi muncit degeaba.

Simplu nu?

Când a fost totul gata, a ajuns de la muncă prietena mea. Ne-am aşezat, am început să mâncăm şi tot ce a zis a fost Sigur nu le-ai comandat de undeva?

Adăugare: am uitat să vă spun că am pus şi puţin chilli, dar la fel de bine se poate pune ardei iute, în funcţie de cât puteţi duce.

Poza care nu îmi aparţine e de aici.