În sfârșit am găsit ceva care nu mi-a plăcut în Viena

Viena. Orașul care mi-a intrat cel mai adânc în suflet. Încă de la prima vizită m-a cucerit. Dacă mi-ar permite timpul și banii, aș conduce săptămânal până acolo doar să mă plimb prin oraș. Atât. Și apoi m-aș întoarce. Nici nu cred că aș simți oboseala drumurilor.

Recent l-am vizitat din nou. Motivul: Mr Robbie Fucking Williams. Ultima zi din Viena a fost precedată de o mică excursie în Salzburg, și tot atunci s-a întâmplat să găsesc motivul pentru care să spun „Asta nu-mi place aici!”.

Concret: Am ajuns vineri pe la ora 19 la hotelul unde ne-am cazat, și am constatat că o noapte de parcare la ei costa 18 euro. În fața hotelului erau locuri de parcare stradale, plătibile la oră, însă n-am găsit nici un loc de unde să cumpărăm tichet de parcare. Era vorba de 3 ore de parcare, adică 6 euro (cel puțin așa mi-a zis un nene de la o șaormărie locală), ceea ce ne avantaja, pentru că de vineri de la ora 22:00 până luni dimineața nu mai trebuia să plătim nimic. Doar că ia tichetul dacă ai de unde! Și pentru că nu am vrut să mai pierdem timpul aiurea, ne-am băgat picioarele în 18 euro, am băgat mașina în parcarea hotelului și ne-am înfipt în inima Vienei.

Uite așa am constatat că în Viena deși trebuie să plătești parcarea până la ora 22:00, după ora 19:00, când se închid ceva chioșcuri de tabac, nu prea mai ai cum să faci asta. Și să nu credeți că după ora 19 nu se pun amenzi! Se pun și după 21:30.

Asta nu mi-a plăcut în Viena. Dar e un motiv mult prea mic ca să-mi schimbe părerea inițială.

Dacă voi știți alte variante de achiziționare a tichetelor de parcare după ora 19:00 în Viena, vă rog să-mi spuneți și mie. Sper să am cât mai repede ocazia să testez informația 😀 Andrei?