Jucători ai Universității Cluj au fost la Cupa Liceelor, suporterii nu

Miercuri, 5 iunie, am participat cu echipa Mediatic Cluj la un triunghiular în cadrul Cupei Liceelor. Am jucat două meciuri cu o echipă a vedetelor fotbalului clujean și o echipă a profesorilor de sport. Pentru noi a fost important că l-am câștigat, egal cu fotbaliștii și victorie cu profesorii, dar nu despre asta vreau să scriu în cele ce urmează. Am o nelămurire, și poate mă ajutați voi s-o lămuresc. Sper să fie într-un mod civilizat.

Așadar, au fost 3 ediții, ultimele, la care am participat din postura de invitați și am jucat în același sistem: câte un meci cu fotbaliștii și un meci cu profesorii de sport. La cât se trâmbițează că U Cluj e echipa orașului, că e cea mai iubită echipă din Ardeal, că mamele sunt mai puțin iubite decât ea, mă așteptam să văd tribunele ticsite cu suporteri ai Universității. În schimb m-a încercat un sentiment ciudat, ca să nu spun de dezamăgire. Nu că mi-aș fi dorit să mă vadă cât mai mulți dându-mi cu stângu-n dreptu, e suficient că s-a transmis pe TVR Cluj și probabil rămâne în arhivă, dar știu un lucru: dacă jucătorii echipei mele favorite ar juca un meci de fotbal, fie și cu niște „măscărici, care probabil locuiesc în Gruia”, așa cum am fost numiți de un nene, cu siguranță eram prezent în tribune.

Nu cred că sunt multe ocazii de a-i vedea jucând împreună pe Ovidiu Maier, Cristi Pojar, Stelian Gherman, Adrian Cocan, Alpar Meszaros, Radu Szabo, Marius Popescu, Zsolt Szilagyi sau Alin Bănceu, dar măcar când se întâmplă ar trebui profitat de aceste momente. Mai ales că aici nu era vorba de nici un război al suporterilor cu Walter, Boc (deși pe el îl puteați înjura, că a fost acolo) sau Ana Maria, ci era vorba strict de suporteri și jucători de fotbal, pe care, de altfel, îi divinizează și-i apreciază.

Totuși care să fi fost motivul lipsei suporterilor? Intrarea a fost liberă, a fost după ora 18 și a avut loc în Cluj Napoca, deși nu cred că o deplasare ar fi reprezentat o problemă (Alba Iulia, Mediaș, Bistrița).