Problemă cu „se dă” și „se cere”

Se dă o centură și o pistă prelungită de aeroport clujean, și se cere ca ele să nu se intersecteze!

E destul de greu din moment ce treaba se prezintă așa:

poză furată cu nerușinare de pe contul de Facebook a lui Eugen Olariu

Cineva a venit cu propunerea semaforizării intersecției. Cum care intersecție? A pistei cu centura. Eu zic să punem un polițist. Dacă-l trimitem cu bicicleta, costurile dirijării circulației aero-terestre sunt minime. Mai greu cu cașcheta, care trebuie prinsă bine să nu-i zboare de pe cap când trece pasărea de fier.

Eu mi-am amintit că am văzut ceva asemănător, dar cu siguranță ei au pus boii în fața căruței și nu în urma ei, sau, mai rău, ca la noi, în funcții de conducere.

Măcar așa, cu o pistă de 3.500m, o să se înghesuie companiile aeriene să opereze de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca sau măcar vor putea ateriza în același timp două avioane: unul de la Micul Paris, dinspre Apahida, și altul de la Paris Paris, dinspre Florești. La 3.500 m de pistă, n-au cum să se pupe bot în bot.

google maps, mulțumesc!

Nu am intenționat și nici nu intenționez să găsesc vinovatul sau vreo explicație pentru tâmpenia asta, pentru că dacă stau să mă gândesc, îmi vine în minte o singură variantă: s-a dorit să se ajungă aici, tocmai pentru a mai învârti niște bani.