Guvernul Ponta a emis o OUG care obligă fiecare localitate să aibă imn propriu

La ultima conferință de presă, primul ministru Victor Ponta a declarat că pentru păstrarea valorilor individuale a localităților din România, acestea trebuie să aibă un imn propriu prin care să transmită identitatea, tradiția, înțelepciunea și frumusețea locului.

Deoarece Guvernul Boc nu a făcut nimic în privința promovării individuale a fiecărei localități cu potențial turistic, suntem nevoiți să o facem tot noi. Astfel am decis ca pentru început, fiecare localitate să aibă imul propriu. Le-am transmis deja tuturor primarilor, indiferent de culoarea lor politică,  să ia legătura cu artiștii pe care ei îi cred cei mai potriviți să le contureze cât mai bine imaginea localității, pentru a o face cunoscută pe un plan cât mai larg. Dacă unui primar îi place ce-a făcut sau ce-a ales altul, îl poate copia fără frică.” a declarat premierul Victor Ponta.

Cel mai fericit primar este cel al localității Ciucea, din județul Cluj. Acesta a declarat că deja știe ce imn i se potrivește cel mai bine localității pe care o păstorește. ”Încă de când am primit e-mail-ul primului ministru, în care ni se cerea să găsim un imn pentru localitățile pe care le administrăm, l-am contactat pe Joao Lucas e Marcelo, care și-a dat imediat acceptul ca melodia lui, Yo quiero Ciucea-cea-ciu-Ciucea, care se difuzează pe toate posturile de radio și care se aude din toate mașinile care tranzitează localitatea noastră, să devină imnul oficial al localității.” a declarat primarul localității Ciucea.

Acesta a mai declarat că se felicită pentru idee, mai ales că va avea timp suficient să organizeze petrecerea de lansare oficială a imnului. „Vom organiza cea mai tare petrecere de lansare a imnului, pe care o vom numi Petrecerea de lansare a imnului. Vom pregăti și câteva surprize celor prezenți, iar cea mai mare dintre ele va fi chiar Joao Lucas e Marcelo, care va cânta imnul pentru toți cei prezenți.

Se pare că data aleasă pentru lansarea imnului este 30 februarie 2013.