O sâmbătă pe zgură

Sâmbătă, pe terenurile te tenis de la Winners Tennis Club, a avut loc prima ediție a Cupei bloggerilor la tenis. Am pornit cu mult avânt și planuri mari spre Parcul Rozelor, pe care le-am revizuit imediat ce am văzut că unii dintre participanți au ajuns acolo înarmați cu rachetele proprii, iar eu cu mâinile în buzunare. A fost primul semn că am de-a face cu niște experimentați.

Unul dintre antrenorii clubului, Adrian Szabo, ne-a luat în primire și ne-a explicat cum se numără în tenis (0, 15, 30, 40, avantaj, 1-0), din care parte a terenului se servește sau unde trebuie să ajungă prima minge.

Profitând că primul meu adversar a întârziat, Ovidiu Blag m-a luat la o mică încălzire. Ce-i drept, a fost mică, însă foarte intensă. După 10 minute ziceai că am stat în ploaie, nu că am jucat tenis. Cum adversarul meu continua să întârzie, m-a luat Marius Panfiloiu la niște schimburi de mingi. După alte 15 minute, părea că sunt proaspăt ieșit din piscină. Așadar, în prima jumătate de oră, primii doi favoriți ai turneului au scos untul din mine.

Primul meci oficial mi l-a adus ca adversar chiar pe favoritul nr.2, Marius Panfiloiu. Am reușit să-i fur un set și m-am bucurat ca un copil mic. Măcar n-am pierdut la 0. A fost 6-1, iar pentru mine părea că turneul a luat sfârșit. M-am reorientat rapid, am bătut palma cu Ovi Tebu și am intrat în competiția de dublu. Aici am realizat mai multe. Am început bine, am condus la un moment dat cu 2-1 și 3-2 la seturi, dar apoi ceva s-a întâmplat. Noi ne-am oprit la 3, iar Rus Daniel și Călin Ilea, adversarii noștri, au continuat până la 6.

A fost o zi extenuantă, pe care încă o resimt, dar excelentă. Cei de la Winners Tennis Club, prin Nicușor Ciorbă și Adrian Szabo, au asigurat cadrul potrivit pentru asta. Am făcut mișcare, am înțeles mai bine regulile acestui sport, mi-am dat seama că e mult mai dificil decât mi-am imaginat, dar cel mai important e că am reușit să ne întâlnim, să socializăm și să ne simțim bine.

Le mulțumesc pentru invitația la prima ediție a Cupei bloggerilor la tenis și o aștept cu interes pe a doua, pentru că orice lucru bun început trebuie continuat!

Winners Tennis Club este cel mai mare club de tenis din Transilvania, cu 16 terenuri de zgură roșie, restaurant cu terasă, vestiare, saună, sală de pregătire fizică și o parcare încăpătoare. Îl găsiţi în Parcul Rozelor din Cluj-Napoca, pe site sau pe pagina de facebook.