Să nu bei apă!!!

După multe căutări, drumuri prin magazine, piețe, supermarketuri și zeci de degustări, Ghiță găsi într-un final ceea ce-și dorea de mult: ardei iuți cu adevărat iuți. Mai nimeri, din când în când, câte unul mai aprig, dar nimic care să-i pună capac. În schimb cei pe care-i găsi acum, îl făceau să lăcrimeze la masă chiar și atunci când era anunțat prin e-mail că i-au fost virați banii pe care îi așteptă de vreo 3 luni, când își văzu socrii plecând spre casă după 2 luni de vacanță la ei sau când Dinamo reușea să dea un gol sau să termine un meci neînvinsă.

Ştiind că Tinei îi va fi greu să stea departe de ei, mai ales că făcuse ciorbă de burtă, îi spuse:

-Ştii că te iubesc, şi mai ştii că tot ce e al meu e şi al tău, dar te rog, încearcă să stai departe de ardeii mei iuţi. Crede-mă, sunt prea iuţi pentru tine şi nu te văd bine.

-Bine, mă, ţi-i las ţie. Nici nu vreau să văd unde îi pui. Mănâncă-i singur! îi replică Tina.

Şi se puseră la somn.

Dimineaţă, îl sună Tina. Clar se întâmplase ceva, pentru că ea nu-l sunase niciodată, în utimii patru ani, la ora aia atât de mică. Când răspunse, o auzi pe Tina ţipând în telefon:

-Zi-mi ce să iau să nu mă mai pişte gura! Am găsit ardeii iuţi şi am mâncat. Mai bine zis am încercat să mănânc. Acum nu cred că o să mai pot mânca.

-Orice ar fi, să nu bei apă!!! îi spuse Ghiţă.

Pentru o clipă se lăsă liniştea. Apoi se dezlănţui furtuna în urechea lui Ghiţă.

-Acum mă pişcă şi mai tare! urlă Tina.

-Nu ţi-am zis să nu bei apă?! o întrebă Ghiţă.

-Păi n-am băut apă! Am găsit o Cola rece din frigider…