Săptămâna Europeană a Mobilității redusă la o singură zi, la Cluj

Abia aștept să văd pozele și filmulețele cu domnul primar Emil Boc mergând pe jos la Primărie, că doar e Săptămâna Europeană a Mobilității și ea se pune în practică doar o zi pe an. În rest cozile mașinilor se întind “binidităt” la semafoare.

Eu am avut parte de puțină mobilitate în plus, lângă Podul Elisabeta. Stați! Nu vă luați de cap. Nu-mi dați X-ul. Nu e nimic legat de lacăte sau iluminatul podului. Lângă pod, pe trecerea de pietoni, în stânga și în dreapta ei, cam vreo 10-15 m s-a format un lac de acumulare. Eh, pe acest lac nu prea il vad soferii. Sau nu vor. Și atunci devii foarte mobil. Și rapid. Umbrela de pe cap o transferi la picioare, apoi faci un ocol și traversezi pe unde poți, adică printre mașini și apoi, dacă vrei să nu calci petecul de gazon din Parcul Central, îți continui drumul tot printre ele. Noroc că semaforul se adresează doar lor.

Și astfel, în Săptămâna Europeană a Mobilității, natura și incompetența celor care au asfaltat zona sau dimpotrivă, au pus umărul la un plus de mobilitate a celor care trec prin zonă.