De ce Walter trebuia să fie ”ajutat” să continue la U Cluj

Cu siguranță nu cunosc multe din lucrurile care s-au întâmplat în jurul echipei de fotbal U Cluj și în special la nivelul conducerii acesteia. Cert e că cel care a condus clubul în perioada în care U a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc, iar apoi a menținut-o în prima jumătate a clasamentului, reuşind la finalul sezonul 2010-2011 o clasare deasupra rivalei CFR Cluj, a renunțat și a plecat.

Dacă administrația locală i-a făcut unele promisiuni, care se traduc simplu în contracte pentru salubrizare, din punctul meu de vedere trebuia să le respecte. Nu jumătate Clujul, nu 3 cartiere, pentru că sunt și ceilalți titani locali pe piață, dar măcar un cartier, cel mai mic, puteau să i-l “ofere”. Cu niște condiții. Contract pe durată determinată, care să se încheie imediat după terminarea returului Ligii I. Dacă reușea performanța de a termina pe un loc de cupă europeană, i se prelungea contractul şi poate i se deschideau şi porţile altor cartiere.  Simplu, nu? Omul era interesat să continue investiția la club şi să ţintească performanţa. Cluj Napoca putea fi primul oraș din România, după capitală, reprezentat de două echipe de fotbal la nivel european. Asta însemna câştig de imagine.

Prin acest mic ajutor acordat unui om de afaceri, Clujul se putea ajuta pe sine. Era un fel de reclamă plătită în avans, dar pentru care se presta şi un alt serviciu. Cel puţin pentru o perioadă, în Europa se vorbea mai mult despre Cluj Napoca și cu siguranță pentru încă un meci (două, trei sau zece) numărul turiștilor creștea.

Orașul Cluj Napoca merita să aibă două echipe care să-l reprezinte în fotbalul european, iar ăsta e motivul pentru care Florian Walter trebuia să fie ”ajutat” să rămână în oraș.