Votul tău poate conta!

La alegerile din anul 2000 am fost cel mai trist român. Vârsta legală de vot am împlinit-o la 5 luni după alegeri. Eram tânăr și visător, încrezător că votul meu poate schimba cursuri de ape și răsturna munți. Acum nu mai sunt așa sigur. Cred în oarecare măsură în puterea celui care votează, dar din păcate variantele puse în vitrină, alegeri de alegeri, sunt dezamăgitoare. Și din câte știu, în vitrină se pune marfa cea mai bună.

Deși într-un articol scris acum ceva vreme, mă adresam primarului astfel

Cu regret pentru dumneavoastră vă anunţ că nu v-am votat şi este foarte posibil să nu o fac nici la următoarele alegeri, în cazul în care veţi mai candida pentru un nou mandat la Primăria Clujului, şi nu pentru că aş avea ceva cu dumneavoastră, ci pentru că vremurile pe care le traversez sunt de aşa natură încât bugetul şi dobânzile bancare nu îmi permit să îmi achiziţionez un buletin de Cluj.

între timp lucurile s-au schimbat. Primarul nu mai e primar, iar eu am buletin de Cluj. Așadar sunt o piesă, printre multe altele, care poate decide pe mâna cui va cădea orașul după 10 iunie. Numai că mă uit la candidați și îmi vine să-mi rup buletinul.

Pentru Primăria Cluj Napoca, sondajele îi dau ca posibili câștigători pe Boc și Nicoară, la distanță mare față de contracandidații lor Nu știu dacă sondajul relevă încredrea acordată candidatului sau se datorează partidelor care îi susțin.

Nici unul nici celălalt nu au o imagine bună. Boc e cel care a tăiat sau a girat tăierile salariale ale bugetarilor, iar Nicoară e cel care viziona filme porno pe banii noștri în Parlament. Oricum ai da-o, nu iese bine. Deși USL-ul avea o șansă mare să pună mâna pe o primărie de care a fost mereu departe, a venit cu o ofertă pe care cel puțin eu cred că o mare parte a clujenilor o vor refuza.

Vedem după 10 iunie dacă am dreptate sau nu. Oricum, votul tău poate conta și de asta ar trebui să ți-l exerciți.

Vă las cu ideea unei campanii de vot a bloggerilor apolitici, gândită de Marian Hurducaș și Dragoș Alexa.

Încă nu am decis cui îi voi acorda votul meu, așa că orice interpretare politică a acestui articol este a unei gândiri bolnave.