Caz de Dosarele X în presa din Cluj

Uite articolul! Nu-i articolul!

Asta ar fi pe scurt ce s-a întâmplat ieri pe ziuadecj.ro. Jurnalistul Mihai Prodan a scris un text mișto despre protestul de ieri de la Primăria Cluj din ședința Consiliului Local în care câțiva bloggeri clujeni și-au prezentat public nemulțumirile lor față de modul în care Eon Gaz acționează pe raza municipiului Cluj Napoca, dar într-un mod cu totul misterios, articolul a dispărut.

Dovada că articolul a existat a adus-o Liviu Alexa.

 

Așadar, s-o luăm pe rând:

Nu cred că mai există persoană care să nu cunoască antipatia ziaristului Mihai Prodan față de bloggerii care scriu pentru bani. Dacă da, acum cu siguranță numărul lor s-a redus. Este părerea lui, și-a exprimat-o în mod public și fiind o țară democratică trebuie să i-o respectăm. Deși m-a lăudat de câteva ori, m-a băgat în aceeași oală mare a antipatiei când a venit vorba de beneficii de pe urma articolelor scrise. Repet, e părerea lui, bună sau nu, și i-o respect.

Lăsând la o parte părerea lui vizavi de bloggeri, nu cred că a scris un articol pe care mai apoi să-l șteargă. Chiar dacă protagoniștii articolului sunt bloggeri. Poate chiar dintre cei antipatici lui. E ca și cum s-ar căca pe munca lui. Ori nu cred că cineva ar face asta, mai ales în public. În cel mai rău caz nu s-ar fi apucat de la bun început să scrie. Cu toate astea, un articol scris și de această dată semnat de Mihai Prodan, a dispărut. Cineva l-a scos de pe site. Până la proba contrarie, tind să cred că nu a fost mâna lui Prodan, ci mai degrabă a altcuiva din redacție. Am impresia că cineva care are o antipatie față de cineva prezent la protest…

Păreri?