Samsung Galaxy Ace cumpărat de la eMag

Îmi doream un Samsung Galaxy S2 şi poate dacă mă trezeam mai devreme în celebra BlackFriday apucam să mi-l comand. Ei bine, nu am apucat. Am trecut peste şi mi-am luat un Samsung Galaxy Ace. Mai “prostuţ” decât S2, dar mult mai ieftin şi, zic eu, suficient pentru nevoile mele. La 24 de ore de la comandă îl aveam în mână. Doar că aveam o problemă. Limba setată era bulgara. Cel puţin aşa am dedus din sigla Globul care mi-a apărut pe ecran. M-am uitat la telefon ca la recepţionerul hotelului la care am fost cazaţi în vară. Normal, în Bulgaria.

Norocul meu a fost un prieten care avea acelaşi telefon. L-am sunat şi l-am rugat să mă ajute şi să mă îndrume pe ce să apăs şi ce să selectez. Într-un final am văzut pe undeva English şi cerurile s-au deschis. Apoi am găsit şi Româna.

Degeaba am dat pe google să caut informaţii despre cum să schimb limba din bulgară în ceva cunoscut. Nu am găsit nimic. Probabil că vor mai fi alţii care vor întâmpina aceeaşi problemă, aşa că poate o să le prindă bine imaginile de mai jos.

Capturile de ecran au fost făcute după ce am schimbat limba, dar ideea e că pictogramele sunt neschimbate.

Aşadar.

1. După deblocarea telefonului, apeşi pe pictograma din dreapta jos marcată cu un chenar.

2. După ce se deschide fereastra, se selectează pictograma de Setări, marcată în imaginea de mai jos.

3. Apoi, în noua fereastră deschisă, trebuie să selectezi pictograma din al 10-lea rând. E simplu de recunoscut. Are un A în interior. Am marcat-o cu un chenar.

  

4. Tot ce trebuie să mai faci e să deschizi prima opţiune şi să selectezi limba pe care o înţelegi.

De aici e simplu.