Lua-mi-ai cenepeu’

Noroc cu recensământul că mai avem ce discuta/dezbate pe twitter, facebook, g+, linkedin.

Noroc că sunt idioţi şi incompetenţi cei care coordonează recensământul şi nu ştiu încă dacă e obligatoriu sau nu să dai CNP-ul şi avem ce discuta în timp ce ieşim la plimbare cu copilul în parc sau la fântâna arteziană.

Am înţeles că inclusiv televiziunile patriei mănâncă o pâine bună pe seama acestui subiect, fiind invitaţi tot felul de experţi tatulici, tatoi, dragoteşti pricepuţi în absolut toate problemele posibile. Noroc că nu mă uit la tembeliziuni din astea şi prefer să fac un lego şi să lipesc sclipici cu cea mică sau să mă strâmb la cel mic până începe să sughită şi strigă nevasta la mine.

Înţeleg că există două tabere: cei care nu au nimic impotrivă să dea CNP-ul si cei care nu sunt de acord să-l dea . Respect ambele opinii, dar…dar cred că unii sunt puţini exageraţi (iniţial am vrut să folosesc altă expresie).

Refuzăm să dăm datele personale unei instituţii a statului. Ok, e dreptul nostru să ne răzvrătim că de aia e democraţie, la fel cum ne-am „răzvrătit” că ne-au tăiat salariile şi pensiile, că se scumpeşte benzină, că cresc accizele.

Dar, să revenim la CNP.  Cartea de identitate de cine e emisă, fraţilor? Cine se ocupă, la nivel local, de culegerea datelor? Da, primăriile care v-au emis şi cărţile de identitate.

Nuuuuu! Nu le dăm lor datele personale! Le ţinem pentru noi! Sunt ferm convins ca n-aţi dat codul personal nimănui! Nici când v-aţi făcut abonament la telefon, la cablu, contracte  la gaz, electricitate, apă, când v-aţi înmatriculat maşina sau motocicleta, când…. Nu, nu le-aţi dat CNP-ul, le-aţi dat doar copie după buletin! Nici la magazine când aţi câştigat un premiu sau când aţi returnat vreun produs!

Nu-l daţi recenzorului că acela o să meargă cu el direct la bancă şi o să ia credit în numele vostru şi o să vă treziţi fără casă! Sau, o să mearga la tovarăşul lui ce vinde telefoane şi împreună o să-şi încarce cartelele telefonice cu mii de euroi. Că ala, ce lucrează la compania de telefoane, nici nu are acces la datele voastre.

În plus, recenzorii sunt nişte impostori: vor să vă fure identitatea. Cine e prost să bată din uşă în uşă pentru 38 de lei pe zi, cine e fraier să îşi ia toate înjurăturile pentru că unii  nu se hotărăsc dacă unele date din formular sunt obligatorii sau nu? Nu pentru a căştiga caţiva nenorocoţi de lei în plus la salariul de rahat pe care-l ia sau un ban de bere pentru că e student. Şi să ştiţi că vă întreabă dacă aveţi internet pentru a se conecta gratis la wireless-ul vostru.

Cu siguranţă că sunt printre ei şi mai săraci cu duhul, şi mai nepregatiţi sau fără multă şcoală. La mine a fost o gagicuţă cam dezinteresată;  nu prea ştia ea ce trebuie bifat pe acolo da cu puţin ajutor s-a descurcat. N-am înjurat-o, nici n-am dat-o afară. Probabil sunt eu mai „naiv” şi n-am crezut că face parte din vreo conspiraţie sau societate secretă.

Nu trebuie să fiţi de acord cu mine, e doar o părere absolut personală. Puteţi să şi înjuraţi că nu e blogul meu 😉

by Marius Panfiloiu