L-am găsit pe Bin Laden! – Comedy Cluj

L-am găsit pe Bin Laden! este o comedie savuroasă în care personajul principal Ali Hassan, un reporter tânăr şi ambiţios, aleargă orbeşte după visul american. Ali ajunge în America, dar din cauza unei neînţelegeri din avion, este reţinut de autorităţi, iar mai apoi este deportat în Pakistan. Încercările lui de a obţine o nouă viză eşuează de fiecare dată, reuşind să fie respins de 7 ori în 6 ani. Dacă legal nu reuşeşte să obţină viza, decide să încerce calea frauduloasă, dar pentru aceasta are nevoie de foarte mulţi bani.

După o confruntare cu şeful lui, e trimis să facă un reportaj despre cocoşi, un fel de Cucurigu Pakistanului, unde îl filmează pe cel care avea să-i schimbe viaţa. Găseşte sosia lui Bin Laden în persoana lui Noora, un crescător de păsări. Ajutat de doi dintre colegii săi, de o fată care deţine un salon de înfrumuseţare şi un pasionat de radio, realizează o înregistrare falsă cu temutul terorist Osama Bin Laden pe care Ali o vinde cu un milion de lei de-ai lor, chiar şefului său. Cu aceşti bani crede că îşi va îndeplini în sfârşit visul, dar după ce înregistrarea face înconjurul globului, americanii îşi înăspresc regulile de acordare a vizelor. Agentul secret trimis să învestigheze cazul, descoperă falsul, îşi dă seama că America a pornit un război în urma unei farse, iar soluţia gasită de ambele tabere este realizarea unui nou film, în care falsul Bin Laden face apel la pace. Aşadar reporterul Ali Hassan se transformă dintr-un reporter anonim în reporterul care aduce pacea în lume.

Până la urmă vorbele lui Ali s-au adeverit “azi sunt pe urmele Americii, dar într-o zi ea va fi pe urmele mele”.

Vă recomand să mergeţi la acest film. Chiar merită. Din punctul meu de vedere este cel mai bun dintre cele pe care le-am văzut la acest festival. Îl puteţi viziona pe 22 octombrie de la ora 12:30 la Cinema Victoria.