Visul lui Adalbert – Comedy Cluj

Visul lui Adalbert este un film bazat pe un fapt real în care ni se reaminteşte modul în care se organizau aniversările Partidului Comunist în intreprinderile de la aceea vreme şi importanţa acordată acestora.

Visul lui Adalbert este proiectul departamentului de protecţie a muncii, în care se prezintă importanţa utilizării echipamentelor conforme în procesul de producţie. Acesta este realizat pentru a fi prezentat angajaţilor intreprinderii şi membrilor de partid care urmau să fie prezenţi în intreprindere pentru a marca cea de-a 65-a aniversare a Partidului. Imediat după prezentarea filmului, în intreprindere are loc un accident de muncă, iar nebunia creată în jurul acestui accident, mai face o victimă chiar la reconstituirea acestuia.

După două decenii de la căderea regimului comunist, încă se mai fac filme pe acest subiect. De ce se insista pe acesta? Nu ştiu, dar se pare că se va mai realiza cel puţin unul. Asta conform declaraţiei regizorului Gabriel Achim de după film.

Şi pentru că toată lumea se întreba De ce Adalbert? Simplu: tipa cu părul strâns sub bască, care îl interpreta pe Adalbert în film, era fiica lui Albert. Ada a lui Albert => Adalbert 😀

Dacă doriţi să vedeţi acest film, o mai puteţi face în 21 octombrie de la ora 17:30 la Cinema Victoria şi în 22 octombrie de la ora 21:00 la Casa Tranzit.