Vasile are Q7

-Bă Ghiţă, hai să ne vedem la o bere să mai povestim, îi zise Vasile (care nu e Vasile Manu) cu o voce stinsă la telefon.

-Bine mă, hai să ne vedem, îi răspunse Ghiţă. Da ce e cu tine? De când a pierdut Steaua cu Middlesbrough sau  de când ţi-a murit canarul, nu ţi-am mai auzit vocea asta. Hai că în 5 minute îs la colţ şi stăm acolo la o bere.

Închise telefonul şi porni spre Vasile. Pe drum se gândi la tot felul de variante care mai de care mai urâte şi mai întunecate, eliminându-le mai apoi, refuzând să creadă că e chiar aşa grav.

-Hai spune despre ce e vorba, că văd că ai o faţă de îngropăciune, îi zise Ghiţă.

-Îţi aminteşti de accidentul de lângă gară, pe care l-am avut luna trecută? Ăla în care blonda aia a reuşit să îmi distrugă maşina?

În acel moment Ghiţă răsuflă uşurat. Toate gândurile lui de acasă până acolo fură în zadar.

-Bine mă că mă sperii degeaba. Eu mă gândeam că cine ştie ce ai păţit. Ok, ce e cu accidentul ăla? Atunci râdeai ca prostu şi ziceai că oricum vrei să-ţi cumperi alta şi acum eşti supărat? Care-i treaba? îi întrebă Ghiţă foarte nedumerit.

-Bă fii atent! Io o ştiam pe tipă. Adică o ştiam din vedere. O văzusem cu vreo două sau trei luni înainte de accident. No, din acel moment, io nu mi-am mai putut lua gândul de la ea. Şi ştii cum îs io când mi se întâmplă din astea. Crezi că eu m-am bucurat că mi-a făcut maşina varză? Chiar deloc. Da când am văzut-o lângă mine m-am pierdut. M-am blocat. Şti-mă soarele de ce am reacţionat aşa. Io m-am gândit că dacă o las mai uşor şi nu fac urât, poate reuşesc după ce se termină toată treaba să o scot la o cafea, una alta şi cine ştie.

-Bă da prost mai eşti! Cum mă-sa să gândeşti aşa? îl întrerupse Ghiţă.

-Stai mă că nu ţi-am zis tot. Sari şi tu ca fata mare. Hou şi ascultă, se răţoi Vasile la Ghiţă. De întâlnit, m-am întâlnit cu ea după trei zile. Şi de atunci ne-am mai întâlnit. De ce crezi că nu am venit de fiecare dată la bere sau la fotbal?

Ghiţă se uită la el ca la avioane.

-Nu mai zici nimic? Nu mă mai faci prost? îl luă la rost Vasile.

-Nu mai înţeleg nimic. După accidentul ăla ţi-ai luat Q7, ai combinat-o pe blonda la care visai şi tot tu eşti ăla supărat. Lămureşte-mă! îi zise Ghiţă.

-Bă. Tăte bune şi frumoase până ieri seară. A venit la mine, am băut o sticlă de vin şi am făcut sex.

-Stai să-mi pun ochelarii să par mai inteligent, că simt că devin mai prost cu fiecare cuvânt pe care îl scoţi din gură. Deci…Q7, blondă, sex. Ce-mi scapă? îi zise Ghiţă.

-Bă, aseară după ce am făcut sex mi-a zis că îs un mare Q, îi zise Vasile foarte supărat, şi apoi a plecat. Io ce să înţeleg din toate astea? A fost interesată de mine pentru maşină?

În acel moment Ghiţă începu să râdă atât de tare, încât toţi din încăpere se uitau la ei.

-Aşa, eu îţi povestesc ce probleme am şi tu râzi. Mersi bă! îi zise Vasile şi dă să plece.

-Stai mă. Nu de asta râd, ci de ce ţi-a zis. Dar dacă îţi spun, te superi, îi zise Ghiţă.

-Nu mă supăr. Zi-mi care e treaba.

-Bă, da nu te superi. Fii atent! Da vezi că e dură treaba. Adică tre să te ţii tare. O să te lovească precum marfarul, dar în timp o să îţi treacă, zise Ghiţă.

-Mă mai fierbi mult? întrebă Vasile.

-Bă, treaba e în felul următor. Când o femeie îi spune unui bărbat că e un Q, de fapt vrea să-i dea de înţeles că e un mare zero cu o codiţă mică…