Oraşul diavolului – Comedy Cluj

Azi am decis să fie ziua iadului sau a dracului. Pentru asta am ales două filme din programul Comedy Cluj: Oraşul diavolului şi Bine ai revenit, Satana! Din păcate, din cauza unor defecţiuni tehnice, am reuşit să vizionez doar Oraşul diavolului.

Oraşul diavolului este o comedie a cărei acţiune are loc într-o singură zi în Belgrad, zi în care se desfăşoară un meci de tenis important. Toată lumea este foarte interesată de acest meci. Un interes care face victime. Câţiva muncitori rămân fără loc de muncă, iar un copil ajunge la spital rănit foarte grav după ce a căzut de pe maşina de spălat, unde a fost lăsat nesupravegheat de tatăl său.

Un tânăr care nu vrea să accepte despărţirea de iubita lui recurge la tot felul de lucruri să o convingă să se împace şi ia în calcul chiar şi varianta sinuciderii.

Unui bărbat reîntors după mulţi ani în Belgrad, care doreşte să-şi dezvolte o afacere, se loveşte de piedicile unor funcţionari care aşteaptă uneori şpagă de trei ori pentru acelaşi lucru, arătând că dacă eşti corect nu prea ai şanse de reuşită, ba chiar eşti consideat prost. În schimb cei care mint, înşeală şi dau din coate să se ridice indiferent peste cine calcă reuşesc în viaţă şi sunt respectaţi. Parcă aţi mai auzit undeva asta, nu?

Două fete, una bogată şi alta săracă, visează să ajungă precum celebra Jelena Jankovici. Din păcate, cea săracă nu are bani nici măcar de o rachetă de tenis, ce să mai viseze la ore de antrenament. Chiar dacă cea bogată are parte de un antrenor, este foarte dezamăgită când află că banii cu care mama ei îi plăteşte orele sunt obţinuţi din prostituţie.

Dacă doriţi să vedeţi acest film, va mai rula pe 19 şi 22 octombrie la Casa Tranzit începând cu ora 17.