De ce nu “Click de Cluj”?

La o discuţie avută cu unul dintre jurnaliştii clujeni, am aflat că oraşul Cluj Napoca este oraşul cu cel mai mare număr de publicaţii de ştiri on-line. Pe o astfel de piaţă Fără avea în spate un trust de presă puternic, este destul de greu să rămâi pe o astfel de piaţă pentru că e dificil să faci rost de bani pentru salariile celor care scriu pe acolo. În acest caz reclamele şi articolele de preaslăvire sau de denigrare la cerere sunt singura modalitate de venit. Ca să ai parte de aşa ceva trebuie să ai şi trafic. Ca să ai trafic trebuie să ai conţinut de calitate sau titluri care să atragă. Din păcate unii se axează doar pe titluri.

“Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, huiduit la inaugurarea Cluj Arena” Un asemenea titlu este clar că va atrage mii de accesări, pentru că după cum este normal, fiecare om politic are simpatizanţii şi contestatarii săi. Dar nu pot să nu mă întreb de ce titlul nu putea fi “Huiduit la început, Preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe a fost aplaudat la inaugurarea Cluj Arena”?

“S-a filmat în timp ce gonea cu 180km/h de la Cluj la Zalău” Este o ştire cu sursa youtube. Din filmuleţ nu se vede nimic în afară de bordul maşinii şi o muzică foarte greu de digerat. Publicaţia îl crede pe cuvânt pe cel care a încărcat filmuleţul. Ba mai mult lansează şi presupusa localitate unde ar fi avut loc isprava. Dacă este pe bază de presupuneri, le zic eu că un loc mai bun pentru a ajunge la viteza asta este între Poarta Sălajului şi Sânmihaiu Almaşului. De ce nu s-a folosit titlul “Încă un caz de înconştienţă la volan: s-a filmat la 180km/h”?

Nu am făcut ore de junalism, nu ştiu ce se învaţă acolo, dar dacă te vrei un site de ştiri şi mai vrei să te şi citesc, am pretenţia să găsesc informaţii reale şi utile. Poate pun botul o dată, de două ori sau de o sută de ori la un titlu de genul celor două de mai sus, dar după aia îţi spun adio. Pentru dezinformări şi alte căcaturi există cancan şi click.