Discuţii în cuplu

Abia intră în casă, că auzi cum cineva încercă uşa. Ghiţă se întoarse, se uită pe vizor şi o văzu pe Tina. Deschise uşa şi o întrebă:
-Cum de ai venit aşa repede?
-S-a luat curentul şi ne-a lăsat şefu mai repede, că oricum nu mai aveam ce face. Dar ce te miri aşa? Aşteptai pe cineva? Ia zi, pe cine aşteptai? întrebă Tina cu o privire tăioasă în ochi, ca bisturiul lui Ciomu.
-Eh şi tu, aşteptam pe cineva. Nu sunt obişnuit să am companie la masă. Mereu mănânc singur după ce ajung de la muncă. Fiindcă e o ocazie oarecum specială, pun eu masa şi te chem când e gata, îi zise Ghiţa, apoi o pupă pe frunte.
Ghiţă rămase singur în bucătărie şi se apucă de treabă. Căzu o lingură. Ghiţă strânse din dinţi. Scăpă un castron. Strânse din dinţi şi închise ochii. Sparse o farfurie. Strânse din dinţi, inchise ochi şi zise repede “N-am păţit nimic. Sunt bine!”

Într-un final reuşi să pună masa şi o chemă pe Tina. În timp ce mâncară, Ghiţă observă că Tina nu era în apele ei şi o întrebă:

-S-a întâmplat ceva?

-Nu. Doar mă gândeam, îi răspunse Tina.

-La ce? nu se lăsă Ghiţă.

-Păi azi am aflat că Leana, colega mea, divorţează. A înşelat-o bărbatu. Nici Doina nu o duce mai bine. I-a spus o vecină că l-a văzut pe prietenul ei cu alta. Iar colegu meu Costel o părăseşte pe iubita lui. Şi-a găsit şi ăla nu ştiu ce piţipoancă şi i-a sucit aia minţile. Nu ştiu ce e în capul bărbaţilor. Parcă au tâmpit cu toţii!

-Hai să mâncăm noi liniştiţi, zise Ghiţă, şi să-i lăsăm să-şi rezolve problemele.

Continuară să mănânce apoi Tina zise:

-Dacă aud că mă înşeli, mi-o trag cu primu care îmi iese în cale!

Ghiţă mestecă ultimul dumicat, înghiţi, bău o gură de vin şi apoi îi zise ardeleneşte:

-O să fac tot posibilul să îţi ies eu primu în cale…