Bicicliştii clujeni, noii donatori de organe?

Cei de la Foaia transilvană au făcut un experiment riscant, zic eu, în încercarea de a traversa Clujul pe bicicletă. Detaliile le puteţi citi aici. Din articol eu am reţinut că bicicleta a fost închiriată de la Sala Sporturilor, iar verdictul pus în urma acestei aventuri a fost “în Cluj Napoca dacă vrei să te sinucizi te plimbi cu bicicleta pe carosabil”. Poate să-i contrazică cineva?

Având în vedere relatarea celor de la Foaia şi a verdictului dat de ei, dar mai ales pentru a evita invadarea oraşului de sinucigaşi, cred că pe lângă actul de identitate, firmele care închiriază bicicletele, ar trebui să solicite şi un certificat care să ateste că solicitantul este stabil din punct de vedere mental şi emoţional.

Bineînţeles, am exagerat, dar cert este că din acest punct de vedere există o problemă gravă, pe care cei în măsură să o rezolve preferă să o ignore. Probabil sunt ocupaţi cu găsirea unor soluţii de creare de noi locuri de parcare pentru un oraş sufocat de atâtea maşini. Dar oare tocmai faptul că mulţi ar prefera bicicleta în locul maşinii, în cazul unor străzi sigure pentru biciclişti, pentru ei nu reprezintă o soluţie pentru un oraş mai lejer şi mai puţin poluat?