Piaţa nu poate fi făcută în Piaţă?

Cred că singurul moment în care nu ar trebui să ne gândim la banii pe care îi cheltuim, ci mai degrabă pe ce îi cheltuim, este când vine vorba de mâncare. Chiar dacă pentru mulţi cea mai bună legumă este carnea, legumele proaspete de ţară sunt o adevărată binecuvântare pentru oricine. Problema este că de multe ori nu ai de unde să le cumperi, iar în pieţele clasice nu poţi avea 100% încredere. M-am convins după mai multe experimente că nu există o diferenţă mare între legumele de acolo şi cele din supermarketuri. Nu cred că trebuie să înşir motivele.

Azi la Cluj s-a organizat o piaţă volantă în centrul oraşului, în parcarea din Piaţa Unirii. Se pare că acest lucru i-a deranjat pe conaţionalii unguri, care au făcut ce ştiu ei mai bine şi şi-au luat jucărelele şi-au plecat. Staţi aşa, să ne înţelegem. Nu au plecat, în sensul ăla. Au iesit din nu ştiu ce coaliţie locală. Treaba lor.

În condiţiile în care se dau subvenţii pentru agricultori, consider că fiecare om ar trebui să simtă beneficiul lor, iar aceste pieţe volante sunt o soluţie. Eu m-am cam sătuat de roşiile olandeze şi de ardeii turceşti şi mi-e dor să simt miroul unei roşii, al unui castravete sau al unui ardei sub ameninţarea cuţitului.

Totuşi se pare că primarul Sorin Apostu se gândeşte la o altă locaţie pentru piaţă, să împace ungurii. Poate ar trebui ca de acum înainte acestă piaţă să fie organizată într-o sâmbătă în Piaţa Unirii, iar în cealaltă în Piaţa Avram Iancu. Ori în acest caz ar ieşi PDL-ul din coaliţie?

„Mulţumim că ne-aţi amintit că trebuie să măturăm. Să ştiţi că dacă venim de la ţară, nu înseamnă că sîntem mai pişcoşi. Noi curăţăm după şi ştim ce avem de făcut. Credeţi că trebuie să veniţi să ne spuneţi dumneavoastră?”, se adresează o doamnă din Mihai Viteazu către o clientă, care le atrăgea atenţia producătorilor să nu lase murdărie în urmă. (ftr.ro) – declaraţia unei doamne de la ţară, care ne arată, poate pentru a câta oară cât de mult greşim când folosim foarte uşor expresia “ce ţăran!”.