Ursus, între vechi şi nou

Pe 18 noiembrie 2010 România spunea “A murit fabrica!”. În 7 iulie 2011 în Cluj se auzea “Trăiască fabrica!”.

Joi am păşit în noua Fabrică de Bere Ursus, un loc care îmbină într-un mod plăcut trecutul cu prezentul. Imediat ce ajungi în interior rămâi plăcut surprins de designul modern în care au fost integrate elemente din vechea fabrică, de la conducte şi recipiente, la afişele de protecţia muncii, a căror imagine mi-o amintesc de pe vremea când încă nu mergeam la şcoală.

Noua fabrică are o capacitate de 300 de locuri şi este împărţită în 4 săli amenajate diferit şi două terase, unde clujenii şi/sau cei care trec prin Cluj pot gusta berea nefiltrată şi nepasteurizată care este produsă exclusiv aici. Berea e bună, zic eu în calitate de băutor ocazional de bere, dar nu te dă pe spate, părerea unui pasionat de nefiltrată. Cum gusturile nu se discută, trebuie musai să mergeţi să vă convingeţi singuri.

Una bucată poză şutită de pe ziuadecluj.ro şi una de pe robintel.ro (asta ca să nu fie discuţii).