Identitatea din online fără corespondent în offline

Se întâmplă uneori ca oamenii cu idei bune şi talent la scris să nu îşi facă un blog, tocmai pentru că nu se pot obişnui cu gândul de a fi citiţi de apropiaţii lor sau de oricine altcineva.

Alteori îşi fac blog, dar aleg un nume oarecare şi activează fără ca ceilalţi să ştie cine stă în spatele tastaturii. Motivele care îi determină să acţioneze în acest mod diferă şi nu vreau să încerc să descopăr vreunul, dar dacă voi vreţi să vă daţi cu părerea sau să vorbiţi în cunoştinţă de cauză, cine sunt eu să vă opresc. 😀

Ceea ce îmi stârneşte curiozitatea e cum reuşesc să rămână în anonimat şi pentru cât timp? Până şi un banal articol publicat pe blog necesită un minim de efort răsplătit sau nu prin vizite şi/sau comentarii. Dacă atât vizitele cât şi omentariile vin în mod regulat şi au o tendinţă crescătoare, firea umană este de a ieşi în faţă pentru a culege rodul muncii. Pentru un asemenea blogger vizitele şi interacţiunea cititorilor cu el şi între ei, reprezintă un motiv suficient de solid să renunţe la anonimatul pe care l-a impus pentru offline şi să iasă din carapace?

Şi poate ar mai fi un lucru. Având în vedere că uneori persoana din online se comporta într-un anume fel în spatele tastaturii şi în cu totul alt fel în viaţa de zi cu zi, te atrage ideea de a citi un anonim?